Bugatti Veyron Vittesse překoná 400 km/h

Veyron Grand Sport Vitesse

Veyron Grand Sport Vitesse | foto: Bugatti

Bugatti vypustilo po veskrze strohém představení nového Veyronu Vitesse několik dalších detailů nového krále otevřených střech.

Bugatti Veyron se dosud vyrábělo ve třech variantách, uzavřená, otevřená a uzavřená nadopovaná. Poslední, čtvrtou kombinací do party je tak ještě rychlejší otevřený vůz. Nuže, je tu.

Asi nejočekávanějším údajem je maximální rychlost, neboť Veyron Super Sport stanovil nový rekord na 431 km/h. Prozradím hned zkraje, novinka dovede jet rychlostí až 410 km/h. Avšak jen s odstraněným omezovačem, standardní maximální rychlost je stanovena na 375 km/h. Se šíleným náporem vzduchu se mají za úkol vyrovnat nové spoilery, které omezí víření v kabině.

Bugatti deklaruje, že díky aerodynamickým vylepšením bude možné jezdit komfortně bez střechy i v rychlostech kolem 200 km/h.

 Spolu se zvýšením výkonu z 1001 na 1200 koní se musely odehrát také dílčí aerodynamické úpravy i mimo střechu, které vychází z Veyronu Super Sport. Zajišťují optimalizované proudění vzduchu k chlazení brzd a větším mezichladičům stlačeného vzduchu.

Bugatti prozatím neoznámilo, kolik vozů hodlá vyrobit. Pravděpodobně však půjde o několik desítek. Na snímcích jsou zatím zachyceny tři exempláře, které jsou na prodej...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu