Volkswagen Jetta R: šestiválcový model možná i v Evropě

Jetta

Jetta | foto: Archiv AutoRoad.cz

Marketingové oddělení německé automobilky zvažuje možnost nabízet model Jetta s motorem V6 i na starém kontinentu.

Doposud byla tato specifikace v nabídce pro americké trhy. Za velkou louží si vždy zákazníci potrpěli na velkoobjemové benzinové motory, takže Jetta s motorem 3,6 FSI V6 zní američanům jako samozřejmost. Ale proč v Evropě v době downsizingu nabídnout model nižší střední třídy s opulentním šestiválcem?

Symbol R v názvu Jetty naznačuje sportovní variantu, ale co je na takové bestii sportovního? Vždyť již takové Passaty R36 jsou jasným důkazem jak sporťák nevypadá, ale budiž. Pro takové využití by byl vhodnější nabroušený, a hlavně na předek lehčí, agregát 2,0 TFSI z Golfu GTI.

Špitá se, že k pohonu Jetty ve specifikaci R poslouží právě jednotka z Passatu R36 nebo ze Superbu v šestiválcové motorizaci. Jeho výkonové parametry uvedeny nebyly. Jasné již je, že by mohl využívat dvouspojkové převodovky DSG a pohonu všech kol 4Motion.

Jeho vzhled by doplnil decentní sportovní bodykit a větší kola ve stylu většího sourozence R36. V interiéru lze očekávat místo imitace karbonu spíše kožené čalounění. S cenovkou kolem magické hranice milionu korun by to neměl vůbec snadné. U Volkswagenu tak možná vznikne po Golfu a Sciroccu další model s přídomkem R.

Osud Jetty R bude tedy v rukou zákazníků, pokud by po něm vznikla uspokojivá poptávka, pak nic nebrání tomu aby se objevil v showroomech. Na snímcích je předvedený prototyp.

zdroj: carscoop.blogspot.com

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu