Volkswagen Golf VI Cabrio bude na jaře 2011

Bylo oficiálně oznámeno, že produkce šestkového Golfu ve verzi kabriolet bude zahájena na jaře příštího roku v závodě v Osnabrücku.

Jde o známou továrnu společnosti Wilhelm Karmann GmbH, tu začátkem roku 2010 vzal koncern Volkswagen pod svá křídla. Do konce roku 2011 tu chce Volkswagen navýšit výrobní kapacitu a počet zaměstnanců na 1800 lidí.

O přesné podobě připravované nové generace otevřeného golfu se toho zatím příliš neví. Prozatím je jasné použití klasické plátěné střechy, ta narozdíl od těžkopádných kupékabrioletů zajistí elegantní vzhled zádě a p řijatelnou hmotnost. Předpokládaný vzhled vozu si můžete prohlédnout na přiložené skice, tu přinesl server worldcarfans.com. Pod kapotou se pravděpodobně objeví pestrá paleta jednotek TSI a TDI.

Sluší se připomenout, že závod v Osnabrücku má bohatou historii a je pevně spjat s automobilkou Volkswagen od počátku historie firmy Karmann. Vyráběly se zde Brouky Cabrio (1949-1980), Karmanny Ghia Coupé a Cabriolet (1955-1974) a Golfy I Cabrio (1979-1983). Vznikaly zde i slavná Scirocca první generace a modely Corrado. Je tedy na co navazovat.

zdroj: worldcarfans.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu