Za přetáčení tachometrů vězení. Konečně?

SX4

SX4 | foto: www.autoroad.cz / Braňo Porubčan

Zdá se, že v bazarech by konečně mohlo začít svítat na lepší časy. Přetáčení tachometrů by totiž mohlo být trestným činem.

Server Hospodářských novin přinesl informaci o tom, že nová vláda hodlá přitvrdit proti podvodníkům se stáčením tachometrů. Tento čin by mohl být konečně klasifikován jako trestný čin podvodu.

Podle informací společnosti Cebia je v bazarech stočena až polovina vozů. Ze stáčení se u nás stal téměř standard.

Trestnost stáčení tachometrů by mohla situaci zlepšit, souhlasí s ní dopravní experti jak Věcí veřejných, tak i ODS, napsal server ihned.cz. "Je to jednoznačně podvod. Jakmile bude v parlamentu novela trestního zákona, budu prosazovat, aby přetočení tachometru bylo trestným činem," řekl HN Stanislav Huml za Věci veřejné.

Počet najetých kilometrů nicméně bude relativně méně relevantním ukazatelem stavu vozu i když bude správný. Vůz, který najel dejme tomu 50 tisíc kilometrů po městě nebo polních cestách může být v mnohem horším stavu, než vůz, který najel třeba dvojnásobné kilometry, ovšem po kvalitních dálnicích. Zásadní je stav mechanických komponent, který by mělo vždy prohlédnout zkušené oko, například automechanika znalého v konkrétní značce.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu