V čem nejvíce řidiči chybují?

ilustrační foto

ilustrační foto | foto: www.auto-news.cz | fotomontáž

Řidiči jsou stále jen lidé a ani bodový systém to nezměnil. I proto se pořád na silnicích chybuje s lehčími i tragickými následky. Zajímavostí je, že se stejné příčiny opakují znovu a znovu.

Jednou z nejčastějších chyb je i nadále vysoká rychlost. Ta bývá současně startovací čárou ostatních chyb, které se projeví nebezpečně například v zatáčkách. Vysoká rychlost v zatáčkách totiž zároveň svádí k příliš dlouhému vytáčení volantu. Pak logicky následuje dlouhé a navíc nepřerušované brždění. Pokud řidič také nedostatečně sešlápne pedál u vozů s ABS, je na nehodu zaděláno.

Mezi drobnější chyby, které řidiči stále opakují, patří nerozsvícená světla. Zvláště v centru města nebo v oblasti hypermarketů , kde je dostatek osvětlení, což svádí k zapomínání zapnout světla na našem vozidle.

Ani na používání mobilních telefonů bodový systém nezabral. Evergreenem zůstává také bezohledné parkování, možná proto, že za něj není postih. Naopak v čem se řidiči poučili, je zapínání bezpečnostních pásů.

Možná je řešením přestat se bát bodové systému a začít mít strach o vlastní život a bezpečí. Zatímco body vám po roce umažou, trvale poškozené zdraví a život vám už nikdy nikdo nevrátí.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu