Bugatti Veyron targa - už za měsíc oficiálně

Veyron

Veyron | foto: Autoindex.org

O tom, že Bugatti přijde s ještě exkluzivnějším otevřeným modelem, jsme vás již několikrát informovali. Nyní se objevila informace, že francouzský výrobce si oficiální představení schovává už na příští měsíc.

Superexkluzivní vůz vytvořený z nejrychlejšího GT na světě je jednou z nejočekávanějších novinek. Bugatti se informace o tomto autě  sice snaží  dobře tajit, mnoho zmínek se ale už na veřejnost dostalo. Především to, že takové auto bude.

Bugatti Veyron targa by měl být nejrychlejším otevřeným vozem současnosti, avšak vzhledem k náročnosti provozu při takovýchto rychlostech je dost možné, že jeho maximální rychlost bude omezena na méně než 400 km/h, mluví se o hodnotě 350 nebo 370. I tak samozřejmě půjde o pekelně rychlý stroj.

Podle nejnovějších informací se targa představí za měsíc na Pebble Beach Concours d’Elegance, přehlídce krásných věcí, na které uvidíme poprvé i Ferrari California.

Očekává se, že produkce bude asi 70 kusů a cena by se mohla vyšplhat až na 2 miliony eur, tedy o polovinu více než stojí uzavřený Veyron, pravda vyrobený ve větší sérii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu