Koncept Suzuki Kizashi 3

Kizashi

Kizashi | foto: Suzuki

Na mezinárodním autosalonu v New Yorku (NYIAS) představila americká pobočka Suzuki Motor Corp. ve světové premiéře koncept sportovního vozu Suzuki Kizashi 3 - konečnou podobu konceptů řady Kizashi. Suzuki totiž oznámilo, že na základě tohoto konceptu byde vyrábět sportovní sedan.

Koncept Kizashi 3 je předprodukční verzí série konceptů Kizashi, a ztělesňuje představu Suzuki o tom, jak má vypadat sportovní sedan, určený pro severoamerický trh. Koncepty Kizashi mají supersportovní identitu, což je pravá komponenta v genetickém kódu značky Suzuki. Koncept Kizashi je navržen jako silný kompaktní vůz, nabízející obratnost ve městě i rychlost na venkonvských silnicích.

Podobně jako u obou předchozích verzí představuje přední část konceptu Kizashi 3 sílu a styl, čemuž pomáhají výrazné přední světlomety. Dokonale vyrobená karoserie vozu zobrazuje decentní kombinaci dynamických schopností a špičkového zpracování vozu, o jehož pohon se stará vidlicovým benzinový šestiválec DOHC o zdvihovém objemu 3,6 litru. Válce jsou konstruovány speciální technologií, která šestří hmotnost i prostor - tuto technologii vyvinula Suzuki ve sportovních divizích motocyklů a rally týmu. Koncept je lakován stříbrnou barvou, která mu dodává cit pro hloubku a dynamický charakter.

Specifikace:

Motor umístěný vepředu, pokročilý systém pohonu všech kol i-AWD
Pět míst pro pasažéry
Pneumatiky 255/30 ZR21
Hliníková kola 9.5J x 21 s devíti paprsky
Motor s objemem 3564 cm3, V6, DOHC, 24 ventilů
Šestistupňová automatická převodovka (s možností řazení pádly pod volantem)
Maximální výkon 300 koní
Délka 4650 mm
Šířka 1900 mm
Výška 1450 mm
Rozvor 2800 mm
Světlá výška 120 mm

Zdroj: Suzuki

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu