Corvette možná dostane náhon 4x4

Corvette

Corvette | foto: Chevrolet

Je pro vás Corvetta pravým symbolem auta s motorem vepředu a spálenými pneumatikami vzadu? V tom případě pospěšte s koupí...

V posledních dnech se objevily dvě zajímavé informace ohledně příští generace Chevroletu Corvette s označením C7.

Ta první je o zásahu módy dvouspojkových převodovek i v USA. Právě další Corvette by měla dostat mimo tradičního manuálu i automatickou volbu. Dvouspojková automatizovaná převodovka se v současné době dostává pod kapotu mnoha modelů a vzhledem ke svým možnostem není divu, že bude nasazena i v tomto sporťáku. Dokáže totiž spojit dvě v jedno, umí řadit bleskurychle, ale zároveň i relativně komfortně, možnosti nastavení jsou tak širší než u klasického automatu.

Druhá zpráva se týká nasazení pohonu všech kol. Nedá se předpokládat že by se silnic vymizely klasické Corvetty pálící zadní gumy na počkání, pohon všech kol by však byl příjemným doplněním nabídky pro ty, kteří vyžadují místo driftování spíše přesnou a rychlou stopu.

Za dodavatele byla vybrána společnost Haldex ze Švédska, která dělala mimo jiné i pohon pro Bugatti Veyron. Využita by měla být nejnovější generace tohoto ústrojí, která si odbyla premiéru v novém Saabu 9-3. Elektronicky řízený diferenciál je schopen dodat sílu každému jednotlivému kolu separátně, přičemž na jedno může být přeneseno až 85% celkové síly.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu