Suzuki PIXY a SSC, japonská matrjoška

PIXY a SSC

PIXY a SSC | foto: Suzuki

Blížící se tokijský autosalon startuje tradiční aktivitu japonských výrobců. Přestože na poslední výstavě ve Frankfurtu představili několik novinek a konceptů, hlavní palební síla je načasována na říjen.

Suzuki doma představí také koncept dua, vlastně tria vozidel, jejichž využití je pro nás zatím jen málo představitelné, ale zřejmě mají v Japonsku jiné zkušenosti a představy o budoucnosti.

Studie PIXY a SSC není jedno vozidlo určené pro více použití, ale na způsob tradiční ruské "matrjošky" se skládá ze dvou menších jednomístných PIXY a většího přepravního SSC.

Výrobce říká, že tato studie představuje naplnění pojmu "udržitelná pohyblivost". PIXY a SSC má podle představ Suzuki zajistit transport osob a usnadnit přeměnu lidské společnosti v definitivně mobilní uskupení.

Využití malého jednomístného vozu je směřováno do hal, budov a na chodníky, po naložení do většího mají mít lidé možnost komfortního cestování na větší vzdálenosti kompaktním vozem. PIXY by mohl být navíc kompatibilní i s loděmi.

Minimalizace už tu jednou byla a nedopadla nejlépe, ale nechme se překvapit...

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu