Audi S3 od ABT

S3 ABT

S3 ABT | foto: Abt Sportsline GmbH

Německý úpravce ABT není na trhu žádným nováčkem, a proto není divu, že si za svou kariéru vybudovat velmi dobré jméno. Dalším vozem v jeho portfoliu se stala současná Audi S3.

Proč zrovna S3? Jednoduše je to nejvýkonnější a nejsportovnější model a ABT chce dokázat, že umí vylepšit už tak nadupaný model. Vozy upravené od ABT najdou uplatnění jak v běžném provozu, tak například na okruhu. Pojďme se tedy podívat jaký recept tentokrát tuner připravil.

Základem S3 je přeplňovaný motor o objemu 2,0 s technologií TFSI, která již v základu dává výkon 265 koní a 350 Nm kroutícího momentu, modifikace řídící jednotky však vyhoupla výkon o 45 koní nahoru, na slušných 310 koní a 420 Nm, což už řidiče zarazí hluboko do sedadla, aby ne, vždyť po úpravě zrychlí S3 ABT na stovku za 5,4 vteřiny a zastaví se až při rychlosti 258 km/h.

Samozřejmostí je také nastavení podvozku, na kterém se podílel jeden z řidičů závodů DTM. Optický balíček pak zahrnuje zadní spoiler s difuzorem dávající vozu dynamický a působivý pohled, k tomu odpovídá i jedinečný zvuk linoucí se z výfukových tlumičů. Kapitolou samou pro sebe jsou pak atraktivní kola o velikosti 19“ palců s označením ABT AR.

zdroj: ABT

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu