Malá Panda Cross pojede Dakar 2007

Fiat

Fiat | foto: Fiat Group

Závod DAKAR je jedním z nejznámějších závodů na světě. Na startu letošního ročníku se objeví i Fiat Panda Cross. Jak dopadne "prcek" na Dakaru?

Start letošního ročníku Rally Dakar je 6. ledna 2007 v Lisabonu a cíl je naplánován na 21. ledna v Dakaru. Vozy překonají 8.696 kilometrů na cestách necestách v Portugalsku, Španělsku, Maroku, Mauretánii, Mali a v Senegalu. Letošního ročníku se v kategorii T2 (která má nejblíže k sériově vyráběným vozům) zúčastní 2 vozy Panda Cross 4x4 s motory 1.3 Multijet 16v o výkonu 105 koní (při 4500 ot./min, max. točivý moment 170 Nm při 2500 ot./min). První Fiat Panda bude řídit známá posádka Miki Biasion a Tiziano Siviero, druhou oficiální tým automobilky Fiat.

Ačkoliv má Panda na první pohled malé rozměry, bude v ní veškeré vybavení nutné k závodu, včetně hliníkových podložek pod kola, lopat a 3 náhradních kol. Obě vozidla budou doprovázena Fiatem Sedici sloužícím jako servisní záloha a třemi nákladními vozy Iveco. Jak Panda na Dakaru dopadne? Na to si počkáme do 21. ledna příštího roku.

Zdroj: Fiat

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu