Koncept Saab 9-7X Aero

9-7X

9-7X | foto: Saab

Na autoshow SEMA je představován mimo jiné také nový koncept Saabu, konkrétně koncept 9-7X Aero. Tento první vůz Saabu z kategorie SUV vznikl ve spolupráci s firmou DUB z Los Angeles

a používá mnoho špičkových a specializovaných dílů, jako například:

  • 24-palcová na zakázku vyráběná kola 'Aero X' s pneumatikami Pirelli 225/30 R24 
  • kožený interiér
  • přídavné otvory na boční straně přední masky
  • o 3 palce snížený podvozek
  • výfukový systém Borla
  • tónovaná skla
  • zabudovaný přehrávač DVD/TV
  • čtyři sedmipalcové TV monitory (jeden pro každého pasažéra)
  • patnáctipalcový centrální výklopný LCD monitor
  • Dva zesilovače a dva dvanáctipalcové subwoofery

Otázkou je, zda a kdy přijde tento krasavec do výroby. Výstavy jako je SEMA dávají úžasnou příležitost k vyzkoušení nových nápadů a zjištění odezvy potenciálních zákazníků.

Již dříve v tomto roce oznámil Saab limitovanou edici 9-7X Altitude, v rámci níž má být vyrobeno pouhých 500 vozů. Kromě extrémně rozsáhlé standardní výbavy modelu 9-7X je edice Altitude vybavena 18" leštěnými litými koly, DVD přehrávačem pro pasažéry na zadních sedadlech, nebo exkluzivní šedou metalízou. Cenová úspora takto vybaveného vozu činí proti dovybavení standardní edice těmito doplňky až 1000 dolarů. Vůz této limitované edice může být vybaven šestiválcem 4.2i nebo osmiválcem 5.3i.

Pro modelový rok 2007 bude pro model 9-7X nabízena nová služba, nazvaná OnStar Turn-by-Turn Navigation. Tato služba bude zahrnovat továrně zabudovaný a plně integrovaný navigační systém GPS od OnStar. Služba Turn-by-Turn umožňuje zákazníkům komunikovat s lidským poradcem, který bude za pomoci systému OnStar obratem schopen do vozu zaslat úplný a podrobný plán navigace. Jako další novinka se pak stane systém kontroly tlaku v pneumatikách  standardní výbavou všech vozů 9-7X a v nabídce se objeví nová metalická barva Crystal Blue .

Saab 9-7X byl představen v létě 2005 a do segmentu SUV vnesl unikátní charakter Saabu, zahrnující sofistikovaný  styling uvnitř i vně vozu, prémiovou kvalitu a design, sportovní a zábavné jízdní vlastnosti a výkon. Spolu s vysokou úrovní standardní výbavy nabízí model 9-7X vynikající poměr cena/výkon.

Saab je divizí koncernu General Motors Corp. Saab Automobile USA je dovozcem a distributorem modelů Saab 9-3, 9-5 a 9-7X, vyráběných automobilkou Saab Automobile AB, Sweden. Pro modelový rok 2007 uvádí Saab na trh sedm kombinací motorů a převodovek, které splňují americkou normu spotřeby paliva na dálnici EPA na úrovni 30 mílí/galon (pro české čtenáře - tomu odpovídá spotřeba 7,84 l/100km). Saab také nabízí záruku na vůz po dobu pěti let nebo ujetí 100,000 mílí (160934 km).

Foto: www.conceptcarz.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu