Aston Martin Rapide concept

Rapide

Rapide | foto: Aston Martin

Rapide koncept je čtyřdvéřové vysoce výkonné kupé z ušlechtilé Anglické automobilky Aston Martin. Svým nezaměnitelným vzhledem, luxusem, prostorem a nejvyspělejší technikou splňuje firemní závazky.

Zatímco základní křivky jsou charakteristické pro model DB9, prodloužená karoserie s originálními dveřmi vytváří nový směr automobilky. Oproti svému bratříčkovi modelu DB9 je 30cm delší, tedy rovných 5m, rovněž hmotnost stoupla o dalších 140 kg. Dveře se otevírají nahoru pod úhlem 12-ti stupňů, zadní potom nečekaně pod C - sloupek.

Uvnitř sedíte velmi nízko, jen o 4cm výše než v DB9. Interiér zdobí exklusivní kůže použita přímo pro Rapide. Ikdyž působí vnitřek kompaktně, je velmi prostorný a promyšlen do posledního detailu. Některé části jsou obohaceny dřevem či hliníkem. Pro cestující vzadu nechybí LCD obrazovky s DVD, satelitní navigací a bluetooth, standardní výbavou je také dvouzónová klimatizace, chladící box či držáky pro šampaňské. Zavazadlový prostor je přístupný přes poloviční dveře a pojme 3 sady golfových holí.

Stejně jako všechny parametry je i motor na nejvyšší úrovni. 12-ti válcový motor z modelu DB9 je vylepšen na 480 koňských sil. Pro vysoký výkon je použita ZF Touchtronic převodovka. Rapide je nesmírně stabilní a to i díky výkonné brzdné soustavě.

Nyní už pro Aston Martin není sportovní vůz charakterizován počtem dveří. A proto také nový Rapide splňuje hlavní priority automobilky - síla, krása, duše.

zdroj: Aston Martin

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu