Peugeot 207 se představí 12. ledna 2006

207

207 | foto: Peugeot

Přestože se nové lvíče s označením 207 oficiálně představí až 12. ledna 2006, tajnosti kolem informací a fotografií nevydržely.

Peugeot 207 se poprvé veřejnosti představí na letošním ženevském autosalonu, kde vstoupí do poslední fáze příprava na start prodeje této novinky. Automobilka nový model však představí už tento měsíc, 12. ledna 2006. Nová 207 nahradí velmi úspěšný model 206, který se představil už v létě roku 1998. Od té doby se prodalo mnoho těchto automobilů. I takřka ve výslužbě této legendy se prodeje držely na slušném čísle.

Už z prvního pohledu na novou 207 lze vyčíst z charakteristických tvarů, že stylově čerpá z modelu 307. Karoserie bude stavěna na koncernovém podvozku, který využívá třeba Citroën C3. "Lví tlama" je zde také použita, stejně tak, jako u 407, která tento charakteristický znak vnesla na světlo světa. Z 307 jsou převzaté zadní reflektory a především boční linie vozu.

Motory budou pocházet samozřejmě jak jinak, než z koncernu PSA. Zastoupení zde najdou klasické šestnáctistovky jak v zážehové, tak vznětové verzi a pak čtrnáctistovka, která však bude pocházet ze vzájemné spolupráce s BMW. Více detailů přineseme 12. ledna.

Z počátku, se nám představí dva typy karoserií: tří a pětidveřový hatchback a později Peugeot nabídne trhu již osvědčený kupé-kabriolet a kombi SW.

Novinka se bude produkovat  ve španělském Villaverde, a spekuluje se o výrobním podniku u našich východních sousedů na Slovensku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu