VW už příští rok nahradí motory 1,4 TSI a 1,6 TDI zcela novou jednotkou

Německá automobilka Volkswagen ohlásila, že už příští rok uvede do nabídky nástupce současných dvou pohonných jednotek.

Jedná se o novou dvojici přeplňovaných 1,5litrových motorů, která podle generálního ředitele značky Herberta Diesse přijde v nadcházejícím omlazeném Golfu VII. Zatímco vůz bude představen už koncem letošního roku, dotyčné motory budou nabízeny až se začátkem roku 2017.

Přeplňovaný 1,5litrový benzínový motor bude sloužit jako přímý nástupce současných jednotek 1,4 TSI a má přijít s funkcí vypínání poloviny válců, respektive novým turbodmychadlem. Pokud jde o dieselovou verzi, motor o objemu 1,5 litru v budoucnu nahradí čtyřválec 1,6 TDI. Nový benzinový motor dostane delší zdvih než 1,4 TSI a budoucí turbodiesel zase kratší vrtání než 1,6 TDI.

Oba nové motory budou lehčí a úspornější. „Prodej těchto jednotek bude spuštěn až ve chvíli, kdy to bude dávat smysl kvůli normám CO2“ řekl ke všemu Diess. VW pak plánuje prodávat obě pohonné jednotky v různých výkonnových verzích, a to u modelů Volkswagen, Audi, Seat a Škoda. Je tak dost pravděpodobné, že je najdeme i pod kapotou modelů Octavia a Fabia.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu