Víme, jaké motory bude mít nová Audi A4

Paleta motorů pro novou generaci Audi A4 bude obsahovat od čtyřválců, přes šestiválce až po hybridy.

Kompletní nabídku motorů zveřejnil server Motor.es. Jedná se tak o další střípek do mozaiky k nové Audi A4 B9, která se oficiálně představí již koncem tohoto roku.

Základním motorem bude benzinová 1,4 TFSI. Ta ostatně bude tvořit velkou část nabídky. Bude k dispozici hned ve třech variantách. První a tudíž základní bude s výkonem 92 kW, ta bude disponovat i funkcí COD, tedy vypínáním dvojice válců, silnější varianta nabídne 110 kW a nejsilnější 1,4 TFSI bude disponovat výkonem 132 kW a bude moci být spřažena s devítistupňovým automatem S-tronic.

Druhým benzinovým motorem bude 2,0 TFSI, s výkonem 166 kW a také 180 kW. Ten se také objeví v hybridní verzi, kdy bude s výkonem 166 kW doplněn o elektromotor s výkonem 26 kW. Vrcholem nabídky bude přeplňovaný třílitrový vidlicový šestiválec. Ten bude disponovat výkonem přes 200 kW a samozřejmě standartním pohonem všech kol.

Nabídka vznětových motorů bude začínat 1,6 TDI s výkonem 88 kW. Údajně máme očekávat další varianty, ale to spíše naftového dvoulitru s výkonem 110 kW a 130 kW (možná 140 po vzoru nové Škody Superb). Nebude chybět ani třílitrový šestiválec, ten bude mít výkon 200 kW.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu