Bestiální supersport s výkonem 700 koní, to je Beast X

Rezvani Beast X - bestie s výkonem 700 koní

Rezvani Beast X - bestie s výkonem 700 koní | foto: Rezvani

Bestie na čtyřech kolech. Tak se dá popsat automobil Beast od americké automobilky Rezvani. Náš web Vás o tomto americkém supersportu již několikrát informoval. Nyní ale přichází jeho extrémní verze s výkonem 700 koní.

Britský supersport Ariel Atom je bezesporu úchvatný vůz. Jeho tvůrci byli ale tolik posedlí nízkou hmotností a přesnou ovladatelností, že Atom zkrátka musel zapomenout na nějakou designově zajímavou karoserii. Mnohým tak může připomínat jakousi formuli, obzvláště verze Atom V8.

Americká společnost Rezvani se s tí rozhodla již před časem něco udělat. Na šasi z Atomu tak připravili úchvatnou karoserii a vznikl tak bestiální supersport Beast.

O tomto voze jsem vás již informovali. Nyní vám ale přinášíme informaci o zcela novém Beastu. Rezvani totiž během včerejšího dne do světa vypustilo obrázky nové verze X.

U té si můžeme hned při letmém pohledu všimnout úprav aerodynamiky, které měly za následek velké značné zvýšení přítlaku.

Běžný Beast má, stejně jako Atom, čtyřválcový motor Honda 2,4 litru o výkonu 500 koní. Ve verzi X je ale tento agregát vybaven dvojicí turbodmychadel od společnosti Borg Warner, kovanými písty a dalšími úpravami. Díky tomu dosahuje agregát Beastu X výkonu celých 700 koní.

Jedná se tak o skutečnou bestii, která bude agresivně útočit na každou zatáčku závodního okruhu, přesto se vůz pyšní silniční homologací.

Vyrobeno bude pouze 5 kusů, výrobce ale již nyní slibuje, že do budoucna se můžeme těšit na další vozy s emblémem X.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu