Mazda MX-5 ukazuje své další tváře, obě chceme ve výrobě

Obě nové MX-5 mají díly z karbonu a pod kapotou sériový dvoulitrový čtyřválec, Mazda MX-5 Spyder/Speedster.

Obě nové MX-5 mají díly z karbonu a pod kapotou sériový dvoulitrový čtyřválec, Mazda MX-5 Spyder/Speedster. | foto: Mazda Motor

Zdá se, že Mazda v posledních týdnech našla patent na zajímavé koncepty. Po rotačním kupé RX-Vision z letošního Tokia totiž do Las Vegas přivezla MX-5 Spyder a Speedster.

Už na první pohled je MX-5 Spyder se stříbrným lakem Mercury, hnědou střechou a 17palcovými koly ADVAN Racing II tím umírněnějším z dvojice nových „Miatek“. Vedle vyloženě vizuálních lákadel dostala karosérie také karbonový bodykit, který pomohl srazit hmotnost na 1043 kilogramů.

K zastavení používá Spyder přední čtyřpístkové kotouče Brembo s odvětrávanými rotory, zatímco pod kapotou je i nadále standardní zážehový dvoulitrový čtyřválec. Pro co nejlepší jízdní zážitek má podvozek stavitelné pružiny. Do interiéru nás bohužel Mazda nepustila, víme ale, že je kompletně čalouněný přírodní kůží Spinneybeck PRIMA.

Pokud ale stojíte o opravdovou zábavu za volantem bez jakýchkoliv kompromisů, musíte vybrat modrou MX-5 Speedster, jíž úplně chybí střecha a místo předního okna má jen decentní deflektor. Díky karbonovým dveřím a sedadlům se navíc povedlo stlačit hmotnost na 943 kilogramů, které uvádí do pohybu standardní dvoulitrový čtyřválec.

16palcová kola Rays 57 Extreme Gram Lights obouvají sportovní pneumatiky Kumho Ecsta s rozměrem 225/50, za nimi se potom skrývají kotouče Brembo se čtyřmi pístky vpředu. Díky stavitelným pružinám K&W sedí Speedster o 30 mm blíže k vozovce než běžná MX-5. Kabina je kompletně oděna do černé Alcantary.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu