Nadcházející Audi S4 zřejmě dostane přeplňovaný motor o výkonu 350 koní

Audi S4 (B9) 2016

Audi S4 (B9) 2016 | foto: Audi

Nová zpráva od německé automobilky Audi přináší opět další várku informací o nové generaci sportovně laděné Audi S4. Dočkáme se jí údajně už v roce 2016 a dostane výkon 350 koní.

Nová Audi A4 (B9) ukázala svou finální podobu teprve nedávno a kromě ostré verze RS4 tu dnes máme i další informace o krotší S4ce. Podle zdroje Car & Driver se vůz dočká přeplňovaného motoru V6 o objemu 3,0 litru TFSI, který bude vyladěn na výkon 350 koní. To je o 17 koní víc, než nabízí aktuální verze S4 (B8). Jak to bude s točivým momentem ještě není jasné, ale ve srovnání s předchozím modelem, který nabízel 440 Nm, to bude zřejmě vyšší hodnota.

Netřeba dodávat, že výkon půjde skrze systém pohonu všech kol quattro a o přenos výkonu se postará 7-rychlostní dvouspojkový automat S tronic. Naopak budoucnost šestistupňové manuální převodovky je nejistá, protože její nasazení bude záviset na tom, zda jí bude chtít dostatečné procento zájemců.

Nová Audi S4 bude nabízena opět v karosářské verzi sedan a Avant  a vzhledem k tomu, že žhavá RS4 Avant dorazí dříve než bylo původně v plánu, premiéru S4ky čekejme na začátku příštího roku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu