Nová generace Chevroletu Spark se pomalu a jistě odhaluje

Společnost Chevrolet vydala tajemný snímek příští generace malého modelu Spark. Jeho premiéru přitom čekejme letos v dubnu.

Zcela nový Spark byl již před měsícem zachycen na kameru při testovacích jízdách, díky čemuž se povedlo rozeznat, že nabídne evoluční design v porovnání s odcházejícím modelem. Model vyjde na platformě Opelu Karl, ale na rozdíl od něj bude mít kliky zadních dveří umístěny poblíž C sloupků.

Chevrolet nevydal žádné technické specifikace, ale podle dosavadních informací by měl dostat tříválcový 1,0-litrový motor s výkonem 75 koní. Motor spotřebuje jen 4,3 l / 100 km a vypustí emise CO2 ve výši 99 g / km. Sesterský Opel Karl váží 939 kg a je nabízen výhradně s pětistupňovou manuální převodovkou. Přibližně tolik tedy bude vážit i nový Spark. 

Vůz má být 3680 mm dlouhý a poskytne 2385 mm dlouhý rozvor. Kapacita zavazdelníku se sklopenými sedadly činí 1000 litrů a z dostupných informací plyne, že výbava Sparku bude celkem bohatá. V ní se objeví například tempomat, vyhřívaná přední sedadla, střešní okno, parkovací asistent, infotainment systém a nebo vyhřívaný volant.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu