Druhá generace Volkswagenu Touran se ukázala v Ženevě

Na letošním autosalonu v Ženevě nechyběla ani druhá generace Volkswagenu Touran. Ten dostal převratný design a narostl do délky o 130 mm.

Nový Touran je o 62 kg lehčí než jeho přechůdce a k dispozici bude v pěti a sedmimístné verzi. Podle Volkswagenu vůz poskytne nejlepší přepravní kapacitu ve své třídě. Při sklopení zadních sedadel se totiž naskytne objem 1980 litrů.

Co se týče designu, nový Touran nabízí evoluční design s ostřejšími liniemi, které vytvářejí příjemný styl a zároveň zachovali jeho hranatý tvar typický pro kategorii MPV. Hned z počátku prodejů bude k dispozici i atraktivní specifikace R Line, která nabídne ostřejší design karoserie a některé sportovní prvky výbavy.

Volkswagen nabídne nový Touran se širokou nabídkou zážehových a vznětových motorů, včetně motoru 1,2 TSI s výkonem 110 koní. V nabídce bude i silnější 1.4 TSI o výkonu 150 koní a 1,8 TSI se 180 koňmi. Naftovou paletu motorů otevírá 110 koňový motor 1.6 TDI a naftový dvoulitr se 150 a 190 koňmi. Všechny motory dostanou systém stop / start a nový Touran slibuje, že je o 19 procent úspornější než předešlý model.

Zákazníci budou mít na výběr z pěti palubních systémů, ty nejlepší nabídnou funkce Apple Auto Play, Google Android Auto a MirrorLink. K dispozici je také volitelný systém palubní komunikace, který se skládá z předního mikrofonu u řidiče nebo spolujezdce. Skrze něj se dostává hlas do zadních reproduktorů k pasažérům na zbylých dvou řadách sedadel.

Volkswagen začne první objednávky příjímat letos v létě, první kusy se ke svým majitelům následně dostanou ve druhé polovině roku letoška.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu