SEAT představil Leon Cupra ST

SEAT do Ženevy přivezl jak sportovně vzhlížející Toledo FR Line, tak i konkurenci pro Škodu Octavia RS se jménem Leon Cupra ST.

Ostrý kombík ze Španělska bude k dispozici ve dvou výkonových verzích: 265 a 280 koní, přičemž výkon vždy poskytne čtyřválcový přeplňovaný benzínový 2,0-litr. V obou případech motor generuje točivý moment 350 Nm a silnější verze s 280 koňmi může být vybavena automatickou převodovkou DSG. S tou vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 6 sekund, s manuální převodovkou potrvá sprint 6,1 sekund.

Obě verze mají elektronicky omezenou maximální rychlost na hodnotu 250 km / h. Kromě vyššího výkonu dostala verze Cupra ST i atraktivní sportovní body kit. Aby to vše dobře vypadalo, vůz těží z 18-palcových (19-palcových pro verzi 280) kol z lehkých slitin. Pro sportovní jízdu nechybí systém Dynamic Control Chassis, které vylepší vlastnosti podvozku během několika milisekund a přizpůsobí tlumiče aktuálnímu stavu vozovky.

Mezi ostatní prvky výbavy patří přední náprava s uzávěrkou diferenciálu, Full LED světlomety, informační systém Media System Plus, LED osvětlení interiéru, u verze Cupra ST 280 se objeví ve standardnu i střešní spoiler.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu