Hyundai připravuje oplastovanou i20 Cross

hyundai i20

hyundai i20 | foto: IndianAutosBlog

Hyundai i20 na nejmodernější vlně rádoby terénních aut.

Nová i20 dorazí i v oplastované verzi. Stejně jako Fábie Scout před 6 lety, i malý korejec nabídne jen off-roadový vzhled nikoliv dovednosti. Doplní tak nabídku crossoverů ix35 a ix20 Cross, která je spíše MPV nežli crossover.

Hyundai ví, že nyní je čas začít vkládat naděje do B segmentu a příklad si bude brát ze Škodovky. Však už slibuje i20 ve verzi kombi, ve sportovní verzi i20 N, dokonce by ráda představila i kupé. Aby se mohla pyšnit ještě více, nabídne verzi cross. To vše bude vyrábět v Turecku.

Kdo by si snad chtěl mnout ruce s tím, že dorazí na trh malý hatchback popřípadě kombík s pohonem všech kol a bude stát pár drobných, může ihned na tento sen zapomenout. Pohon všech kol u i20 Cross nečekejte, technicky je to prakticky vyloučené, nehledě na nákladný vývoj a výrobu.

Přední kola s možnou elektrickou uzávěrkou diferenciálu (jako má například Fabie) budou pohánět agregáty dostupné u klasické i20. Výrazným odlišením tak bude jen plast, jiný design sedadel a ozdobné plaketky s názvem Cross.

Zdroj: Anything On Wheels, Ilustrace: Indian Autos Blog

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu