Fiat 500X na prvním oficiálním snímku

Oficiální snímek nového Fiatu 500X pro rok 2015 se včera z čista jasně objevil na internetovém foru forum.quattroruote.it, jeho premiéra se přitom uskuteční až příští měsíc na autosalonu v Paříži.

Psal se červenec roku 2012, kdy jsme mohli vůbec poprvé vidět Fiat 500X v několika návrzích a pak i na digitálních renderech. Nyní se vůz konečně ukázal ve své finální podobě a dle našeho dojmu mu to velmi sluší. Kromě různých typů kol z lehkých slitin, dostane 500X například stejnou platformu jako Jeep Renegade.

Nový crossover bude nabízen s celou řadou čtyřválcových motorů MultiAir a MultiJet II, jenž jsi taktéž vypůjčil od svého amerického bratrance. K tomu by neměl chybět systém pohonu všech kol u dražších verzí. Motory budou pravděpodobně pracovat se šestistupňovou manuální převodovkou, dále s devítistupňovým automatem a nebo dvojspojkovou převodovkou DDCT.

Veškeré podrobnosti a obrázky se ukáží až v příštích dnech, protože představení Fiatu 500X je naprogramováno tak, aby světová premiéra opravdu proběhla až začátkem října na autosalonu v Paříži. V prodeji bude do konce roku a bude muset čelit tvrdé konkurenci jako je Nissan Juke, Renault CAPTURE a nadcházející Honda HR-V .

Zdroj: forum.quattroruote.it přes carscoops.com


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu