Ford Fiesta ST3 - ostrá verze pro britské řidiče

Ve Velké Británii se již delší dobu prodává Ford Fiesta ST a to hned ve dvou verzích. Teď se k ní ale přidá i třetí s označením ST3.

Fiesta ST3 je založen na modelu ST2, ale přichází s mnohem lepší výbavou, jakou je například centrální dálkové zamykání, tempomat, automatické světlomety, stěrače s dešťovým senzorem a automatické stmívání vnitřního zpětného zrcátka. Zákazníci jsou dále u nové verze ST3 odměněni elektrickým sklápěním zpětných zrcátek, autorádiem Sony a automatickou klimatizací. 

Nová Fiesta ST3 bude nabízena hned v pěti lacích karoserie (Spirit modrá, oranžová Molten Orange, černá Black Panther, červená Race Red a bílá Frozen White). K tomu se přidají i dva motivy interiérového čalounění (šedý Smoke Storm a oranžový Molten Orange). Za příplatek 250 liber si mohou zákazníci navíc svou Fiestu ST3 dovybavit zadními parkovacími senzory.

Pod kapotou vozu je zážehový 1,6-litrový 4-válec EcoBoost s výkonem 182 koní a 240 Nm točivého momentu. Výkon je posílán na přední kola přes šestistupňovou manuální převodovku a malý prcek s ním zrychlí z 0-100 km/h za 6,9 sekundy. Podle technických dat od Fordu je Fiesta ST3 schopna dosáhnout maximální rychlosti až  220 km/h a při klidné jízdě spotřebuje kombinovaně jen 5,9 litru na 100 km. 

Zdroj: Ford UK


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu