Audi RS3 - Příští generace dostane výkon 270 kW

Vývoj nové generace Audi RS3 se postupně více protahuje , avšak ve spojení s tím se na veřejnost dostává více a více informací.

Tou nejnovější zprávou, která se týká nové RS3 je to, že pod její kapotou můžeme zcela jistě očekávat turbem dopovaný zážehový pětiválec o objemu 2.5 TFSI,  jehož výkon vyladí technici Audi na hodnotu 270 kW. To znamená, že s takovým to výkonem a pohonem všech kol Quattro se bude směle moci rovnat tvrdému soupeři, jakým je kupříkladu Mercedes-Benz A 45 AMG. 

Další novinkou je, že nová Audi RS 3 se rozhodně nepředstaví tento rok, jak bylo zprvu plánováno. Její debut se odsouvá na březen roku 2015, kdy se koná další ročník autosalonu v Ženevě. To je mírné zklamání pro fandy značky, protože Mercedes či BMW již svá malá sportovní auta vyrábí a Audi tak ztrácí pověstný „náskok“. 

Již v úvodu byl zmíněn výkonný motor, s nímž má spolupracovat dvouspojkový automat S-tronic, jenž bude posílat všech 367 koní na všechna čtyři kola. Komu by se zdál výkon i tak malý, časem se objeví možnost přiobjednat si výkonnostní paket, který například navýší maximální elektronicky omezenou rychlost 250 km/h na hodnotu 280 km/h.

zdroj: Audi

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu