Jeep Renegade SRT - Koncepční návrh malého siláka od X-Tomi

Jeep nedávno představil na autosalonu v Ženevě malý model Renegade a než se tento nový zástupce značky vůbec stihne dostat na výrobní pásy, už tu máme návrh ostré verze SRT.

Ten má na svědomí již známý maďarský designový úpravce X-Tomi, který si s Jeepem Renegade opravdu pečlivě pohrál. Z designu je patrná inspirace větším sourozencem Grand Cherokee SRT8, takže lze na něm vidět taktéž agresivní přední nárazník s černými prvky, velké kovové sání vzduchu na kapotě, jinou mřízku chladiče, širší prahy a sportovní kola za lehké slitiny.

Generální ředitel Ralph  Gilles se však v zápětí k tomu to návrhu vyjádřil a to ne zrovna kladně. Renegade SRT se mi sice zamlouvá, ale také prohlásil, že o výrobě této verze se nikdy neuvažovalo a uvažovat nebude. Pod jeho kapotou tak najdeme standardní čtyřválcové motory a mohutného šestiválce či něčeho podobního se fanoušci značky u Renegada nedočkají.

Kdo by chtěl mít Jeep Renegade s pořádným výkonem, bude muset sáhnout po zážehovém 2,4-litrovém čtyřválci Tigershark , který produkuje výkon 184 koní a 236 Nm točivého momentu.

zdroj: Jeep

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu