BMW X5 M a X6 M přijdou na trh později než se čekalo

Na trhu s novými vozy typu SUV je díky přítomnosti nové generace BMW X5 zase o něco těsněji a ten kdo si již teď brousí zuby na nejsportovnější variantu X5 M, bude lehce zklamán.

Podle některých britských médií se totiž nové generace vozů BMW X5 M a X6 M dostanou do volného prodeje až na konci tohoto roku. I přesto, že BMW ukázalo svou třetí generaci X5 již v květnu, stále se musí čekat na představení novější X6ky, která bude pravděpodobně představena tento březen na ženevském autosalonu.

Takovýto rozestup je prý ze strany automobilky plánovaný, aby sportovní verze M nepřišli příliš brzo a nepřevzali dominanci nad „běžnými“ variantami X5 a X6. Obě varianty M budou  disponovat agresivnějším designem a pod jejich kapotou se usadí stejný twin - turbo motor o objemu 4,4 litru V8. Zda výkon povyroste nad či pod hranici 555 koní, zatím není známo, ale díky váhové úspoře 77 kg oproti minulé generaci X5 se dají již teď očekávat lepší jízdní vlastnosti.

Extra výkon a nižší hmotnost bude znamenat u obou modelů zrychlení z 0-100 km/h za méně jak 4,7 sekundy, maximálka bude tradičně omezena na hodnotu 250 km/h.

Zdroj: worldcarfans.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu