Chevrolet Camaro Z/28 - nejrychlejší verze již brzy v prodeji

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro | foto: General Motors

Milovníci silných amerických vozů se již nemohou dočkat asi jedné z nejvíce očekávané novinky jménem Chevrolet Camaro Z/28.

Milovníci silných amerických vozů se již nemohou dočkat asi jedné z nejvíce očekávané novinky jménem Chevrolet Camaro Z/28. 

Nové Camaro s označením Z/28 je totiž vůbec ta nejvýkonnější a také nejdražší verze, kterou si za celou historii automobilky budete moci pořídit. Kdo by však čekal nabušenou výbavu a elektronické systémy, ten bude velmi zklamán. Označení Z/28 totiž není o výbavě, nýbrž o pořádné porci výkonu a síly.

Podstatných vylepšení se dočkal jak podvozek, tak i karoserie, která je nyní tvořena z odlehčených dílů. Jak jsem naznačil, výbava je u této verze opravdu strohá a kvůli co nejlepším jízdním vlastnostem Camaro dokonce přišlo i o klimatizaci, která je zde pouze za příplatek. 

Pod kapotou nejsilnějšího sériového Camara všech dob najdeme osmiválec o objemu 7.0 litru, produkující 505 koní a 652 Nm točivého momentu. O jeho síle svědčí i fakt, že na okruhu Nordschleife bylo Camaro Z/28 se svým časem 7:37 minuty rychlejší než třeba Porsche 911.

Nové Camaro Z/28 by mělo být k objednaní do konce tohoto roku. Jeho cena prozatím známa, ale spekulace hovoří o cenovce někde okolo hranice dvou milionů korun.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu