Mercedes-Benz CLA 45 AMG - oficiální špionáž

mercedes-benz cla

mercedes-benz cla | foto: Mercedes-Benz

S tím, jak auta rostou, se objevuje prostor pro nové a menší řady. U Mercedesu tak objevili místo, kam může zajet nejmenší sedan CLA.

Mercedes-Benz třídy A je v nové generaci sportovních hatchbackem, který nemá nic společného s dřívějšími vozy podobající se MPV. Byla by jistě škoda nevyužít potenciálu a nerozšířit modelovou řadu i o sedan založený na malém hatchbacku.

Nyní je tu. Půjde o jediný sedan automobilky s pohonem předních kol. Výhradně pohon přední nápravy by se však neslučovat se sportovními ambicemi značky a proto nyní sama značka nafotila snímky z testování výkonného sedanu CLA 45 AMG právě s pohonem obou náprav.

Půjde o první výkonný sedan s motorem umístěným napříč. Na rozdíl od velkých osmiválců používaných ve špičkových modelech není u dvoulitrového motoru s příčným uložením problém. Tento dvoulitr nicméně nebude žádné ořezávátko, výkon bude překračovat 350 koní a z klidu na stovku by měl zrychlit i díky pohonu všech kol za pět sekund.

Oficiální představení sedanu očekáváme prakticky každou chvílí - v reálu se ukáže na zimním autosalonu v Detroitu. Ostrá verze 45 AMG pravděpodobně přijde o něco později.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu