Kia K9: Korejské BMW 7 na prvních fotkách i videu

Kia

Kia | foto: Archiv AutoRoad.cz

Korejská automobilka vydala první oficiální fotografie svého nového sedanu s názvem K9. Vůz v současné době není určen pro evropský trh, ale pouze pro trh v USA. Název, pod kterým se model K9 bude prodávat v USA (a později možná i v Evropě) zatím automobilka neuvedla.

Hlavní důvod, který na model K9 strhává pozornost je jeho design. Přesněji řečeno designová podobnost nového vozu s BMW řady 7.

Vnímání designu je čistě subjektivní záležitost, ale určitá podobnost mezi oběma vozy je patrna z mnoha pohledů. Přední světlomety se světlou linkou v horní části, velice podobný tvar střechy a C sloupku a hlavně zadní světlomety, do kterých zasahuje chromová lišta s integrovanými světly zpátečky.

V žádném případě se však nedá říct, že by K9 nebyla pěkným autem. Z některých úhlů je možné nový vůz označit za hezčí, než její vzor BMW řady 7.

Ředitel marketingové skupiny pro zámořské prodeje, Soon-Nam Lee okomentoval uvedení nové vlajkové lodi automobilky Kia slovy: “K9 je náš první velký sedan s pohonem zadních kol. Vytvořili jsme jej bez kompromisů v oblasti designu, technologií i jízdních vlastností. K9 nastaví nový standard v segmentu velkých sedanů a její design je další ukázkou jak automobilka Kia dokáže překvapit.“

Pod kapotou nového vozu by se měly objevit motory známé z Hyundai Genesis. V nabídce by tedy měly být motory 3.8 l V6 (333 koní), 4,6l V8 (385 koní) a 5.0l V8 (430 koní).

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu