BMW 6 Gran Coupe oficiálně představeno

Gran Coupe

Gran Coupe | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mnichované se konečně oficiálně pochlubili připravovaným čtyřdveřovým kupé. To bylo jako koncept představeno loni v Pekingu.

Do sériové výroby by mělo vyrazit během roku 2012 pod označením 6 Gran Coupé. BMW si s čtyřdveřovým kupé dalo sice na čas, ale výsledek bude stát za to. Poté co zejména Mercedes zaznamenal s CLS prodejní úspěchy a vyjela už i jeho druhá generace nemůže v tomto segmentu BMW absentovat.

Designově bude sedan pochopitelně vycházet z šestkového kupé. Oproti němu bude o 111 mm delší, to znamená délku 5007 mm. Pojme čtyři pasažéry a jejich zavazadla o objemu maximálně 460 litrů. V nabídce budou figurovat tři motorizace, dvě zázehové (640i a 650i) a jedna vznětová (640d). Všechny budou standardně vybaveny osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem zadních kol. Do vrcholné 650i bude možnost získat za příplatek pohon všech kol.

Podvozek Gran Coupe bude tradičně postaven pro sportovní jízdu. Na přední nápravě bude vybaveno dvojitými lichoběžníky, vzadu bude pracovat náprava typu multi-link.

Verze 640i dostane přeplňovaný řadový šestiválec objemu 3,0 l o výkonu 320 koní, do 650i bude implantován vidlicový přeplňovaný osmiválec objemu 4,4 l o výkonu 443 koní. Pro spořílky bude k mání verze 640d s řadovým šestiválcem 3,0 l a výkonu 309 koní.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu