Hyundai Genesis Coupé dorazil na český trh

Genesis coupé

Genesis coupé | foto: Archiv AutoRoad.cz

Na českém trhu se začal prodávat model Genesis Coupé. Za zajímavou cenu nabízí skvělou výbavu.

Hyundai Genesis Coupé je dalším vozidlem které si na český trh prorazilo cestu z koreje přes USA. Jde o kupé s pohonem zadních kol, bohatou výbavou a dvěma motory v nabídce. Cena je velmi dobrá a bude zajímavé sledovat jak si povede proti zavedené konkurenci.

Největším protivníkem bude asi Nissan 370 Z, ten má taky pohon zadní nápravy a šestiválec pod kapotou. Jeho základní cena se ale pohybuje okolo 1 milionu korun. Genesis Coupé s šestiválcový motorem 3,8 a výkonem 223 kW u nás koupíte už za 829 990 Kč. Ve výbavě v podstatě nechybí vůbec nic, příplatková výbava bude opravdu minimální. Převodovka je v základu šestistupňová manuální, za příplatek lze mít automat se stejným počtem stupňů. Z nuly na sto s tímto motorem Coupé zrychlí za 6,4 vteřiny a dostane se na maximálku až 240 km/h. Kombinovaná spotřeba je udávána na úrovni 10 litrů na 100 km.

Levnější a slabší varianta nabídne motor 2,0 TCI (158 kW) za základní cenu 769 990 Kč. To už je za bohatě vybavenou zadokolku opravdu solidní cena. Na 100 km/h se s tímto motorem dostanete za 8 vteřin. Kombinovaná spotřeba bude činit asi 9,5 litru na 100 km.

Trošku zamrzí nemožnost objednat si xenony nebo integrovanou navigaci. Nejde ale o výbavu bez které by jste se neobešli. Potěší naopak standartně dodávaný samosvorný diferenciál na zadní nápravě u šestiválcové verze.

A ještě jeden tip nakonec. Pokud přemýšlíte nad koupí tohoto vozu, zkuste se porozhlédnout u našich východních sousedů. Na slovensku totiž začíná Genesis Coupé se šestiválcem na nějakých 29 300 €, což je po přepočtu aktuálním kurzem asi 710 000 Kč. Více jak stotisícový rozdíl v ceně už stojí za výlet...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu