Ford F-series dostal dvě speciální verze

FX-4 Cabela Edition

FX-4 Cabela Edition | foto: Ford

Pick-up F-series od Fordu dostal pro modelový rok 2009 zbrusu novou generaci, která je v pořadí již dvanáctá. U Fordu není žádným překvapením, že pro svůj model přichystal sérii společně s Harleyem Davidson.

Fordy F-series jsou již tradičně s Harleji spojovány s to právě verzí, která se honosí jménem této motorkářské společnosti.

Pro novou verzi Harley Davidson byla vybrána varianta F-450. Značení trucků Fordu je z pohledu našince trochu matoucí. Standardními velkými pickupy jsou F-series. Na ně ovšem před několika lety navázaly ještě větší pickupy s označením Super duty, které jsou ovšem stále označovány písmenem F, ačkoliv spolu po vzhledové stránce nemají moc společného. A právě Super Duty F-450 bylo vybráno k nové verzi Harley Davidson. Nad vším stojí ještě větší trucky F-650 s délkou blížící se deseti metrům. Všechny F-series jsou původně užitková auta, ovšem populární jsou jejich úpravy na osobní auta.

 Harleyářskou verzi zdobí modré plameny na bocích a samozřejmě nezbytné doplňky jak interiéru, tak exteriéru.

Oproti tomu FX4 se zdá být terénnějším modelem než Harley Davidson. Je určen pro vášnivé rybáře a lovce a tomu je uzpůsoben třeba speciálním boxem na brokovnici, popřípadě na rybářský prut. Vnějšek se odlišuje dvoubarevným lakováním.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu