Zlatý volant 2013 pro šéfa designérů Hyundai Schreyera

Hyundai

Hyundai | foto: Google

Čestný Zlatý volant, nejprestižnější evropské ocenění v oblasti automobilového průmyslu, získal letos Peter Schreyer, šéfdesignér Hyundai Motor Group.

Čestný Zlatý volant, nejprestižnější evropské ocenění v oblasti automobilového průmyslu, získal letos Peter Schreyer, šéfdesignér Hyundai Motor Group.

Bavorský rodák je teprve druhým designérem, jemuž bylo prestižní ocenění s více než třicetiletou tradicí uděleno. Zařadil se tedy po bok takových osobností, jako jsou Michael Schumacher a Lewis Hamilton.

Vítěze Čestného Zlatého volantu vybrali tradičně zástupci časopisů Bild am Sonntag a AutoBild a vydavatelství Axel Springer. Peter Schreyer, který převzal začátkem roku 2013 celkovou zodpovědnost za design produktů Hyundai Motor Group, k prestižní ceně uvedl: „Je to pro mne osobně velké vyznamenání a uznání pro naše týmy designérů po celém světě. Celková odpovědnost za design celé skupiny Hyundai Motor Group pro mě znamená vzrušující výzvu.“ V exkluzivním klubu laureátů Čestného Zlatého volantu, jímž se nyní Schreyer stal, figurují kromě zmíněných legendárních jezdců závodů F1 např. Ferdinand Piëch, předseda dozorčí rady koncernu Volkswagen (2012), Alan Mulally, generální ředitel Ford Motor Company (2011), a Norbert Reithofer, generální ředitel BMW (2010).

Peter Schreyer vystudoval mnichovskou Univerzitu aplikovaných věd a londýnskou Royal College of Art, která mu udělila v roce 2007 čestný doktorát. Před příchodem do Hyundai Motor Group navrhl například design průkopnických modelů, jako byly Audi TT a Volkswagen New Beetle.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu