Zaměstnanci Škody dostanou platový bonus

Škoda

Škoda | foto: Škoda Auto

Za mimořádné výsledky hospodaření mají být ve slušných společnostech oceňováni nejen manažeři, ale také řadoví zaměstnanci, jejichž kvalitní prací se především dobrých hospodářských výsledků daří dosáhnout.

A protože Škoda Auto se mezi slušné společnosti právem řadí, budou její zaměstnanci opět o něco spokojenější - posuďte sami podle tiskové zprávy:

Za mimořádně příznivé hospodářské výsledky Škoda Auto v roce 2007 dostanou její zaměstnanci mimořádný bonus 3.000 Kč. Na jeho vyplacení se oddělení řízení lidských zdrojů společnosti dohodlo s odborovou organizací OS KOVO. S již dříve oznámeným variabilním podnikovým bonusem 14.000 Kč tak zaměstnanci k dubnové výplatě dostanou navíc celkem 17.000 korun.

Proti loňskému roku je variabilní podnikový bonus vyšší o 40 %. Právě o tolik totiž společnosti Škoda Auto meziročně vzrostl zisk před zdaněním. „Zlepšení hospodářských výsledků bylo v loňském roce skutečně výrazné, zaměstnanci odvedli velký kus práce. Udělení mimořádného bonusu proto považuji za správné a motivující,“ uvedl člen představenstva pro řízení lidských zdrojů Martin Jahn. Škoda Auto v roce 2007 prodala přes 630.000 vozů a její tržby dosáhly rekordních 222 miliard korun.

Vyplácení bonusů za výsledky firmy vychází z filozofie společnosti. Cílem je motivovat zaměstnance ke kolektivnímu úspěchu. Bonus v závislosti na výsledku firmy zavedlo vedení Škoda Auto po loňském kolektivním vyjednávání s odbory.

Zdroj: Tisková zpráva Škoda Auto, a.s.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu