Co s vyřazenými bateriemi? Honda prozradila, jak jim dá "druhou šanci"

AutoRoad.cz, 16. dubna 2020, 23:38 Google+

Společnost Honda Motor Europe rozšiřuje své partnerství v oblasti recyklace akumulátorů se společností SNAM (Société Nouvelle d’Affinage des Métaux) s cílem podpořit trvale udržitelné využívání trakčních akumulátorů s ukončenou životností. V rámci celoevropské dohody bude společnost SNAM vyzvedávat a recyklovat akumulátory z rostoucího počtu hybridních a plug-in hybridních vozidel a elektromobilů společnosti Honda. Tyto akumulátory buď připraví na využití v rámci „druhé šance“ pro skladování energie z obnovitelných zdrojů, nebo z nich díky recyklaci získá hodnotné materiály, pokud akumulátorům druhou šanci dát nelze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Honda E Prototype

Honda E Prototype | foto: Honda

Sdílejte článek

Společnosti Honda a SNAM spolupracují již od roku 2013 s cílem zajistit sledovatelnost akumulátorů s ukončenou životností a likvidovat je v souladu s normami ochrany životního prostředí Evropské unie. Díky rozšíření této dohody bude společnost SNAM vyzvedávat lithium-iontové a nikl-metal-hydridové (NiMH) akumulátory od sítě prodejců společnosti Honda a autorizovaných zpracovatelských zařízení ve 22 zemích. Následně provede analýzu toho, do jaké míry jsou vhodné pro recyklaci, a odpovídajícím způsobem je zpracuje.

Viceprezident společnosti Honda Motor Europe Tom Gardner k tomu uvedl: „Souběžně s nepřetržitým nárůstem poptávky po rozšiřující se nabídce hybridních vozidel a elektromobilů společnosti Honda narůstají i požadavky na nakládání s akumulátory způsobem, který je co nejšetrnější k životnímu prostředí. Nedávný vývoj na trhu nám dává možnost využít tyto akumulátory tím, že dostanou druhou šanci u energetických podniků, nebo z nich pomocí nejnovější vylepšené recyklační technologie získat hodnotné suroviny, které lze použít pro výrobu nových akumulátorů.“

img-responsive

Honda E Prototype | foto: Honda

Pro vyzvedávání použitých trakčních akumulátorů se využívá bezpečná a nízkouhlíková přeprava. Po převzetí akumulátorů společnost SNAM vyhodnotí, které z nich lze zařadit do nového zařízení pro skladování energie. Tato zařízení se pak využívají k novému účelu a společnost SNAM je nabízí pro domácí a průmyslové použití.

Pokud jsou akumulátorové články poškozené a nelze jim dát „druhou šanci“, je možné z nich získat materiály jako kobalt a lithium pomocí hydrometalurgických postupů, v nichž se uplatňuje chemie vodných roztoků. Tyto suroviny lze opětovně využít při výrobě nových akumulátorů, barevných pigmentů nebo jako užitečné přísady do malty. Další běžně používané materiály, včetně mědi, kovů a plastů, jsou recyklovány a nabízeny na trhu za účelem použití při výrobě různých produktů.

Prodejci mohou vyjednat vyzvednutí akumulátorů s ukončenou životností za účelem zpracování a recyklace a požádat o něj prostřednictvím on-line platformy společnosti SNAM. Vyzvednutí lze zajistit z centralizovaných úložišť do 15 pracovních dnů, takže prodejci nemusí uchovávat akumulátory ve svých provozovnách. Tato dohoda se vztahuje na velké „trakční“ akumulátory používané k pohonu motorů hybridních vozidel a elektromobilů, na rozdíl od menších akumulátorů, které se používají v automobilech se zážehovým nebo vznětovým motorem.

Společnost SNAM podporuje činnosti společnosti Honda v oblasti ekologicky orientovaného designu budoucích akumulátorů, jehož cílem je zaručit ekologicky šetrné zpracování těchto akumulátorů na konci jejich životnosti.

Vytisknout

Diskuze: Co s vyřazenými bateriemi? Honda prozradila, jak jim dá "druhou šanci"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

land rover defender

Upravený Land Rover má pod kapotou motor z ikony sportovních vozů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud