Seat se má vrátit do Číny? Pomůže i „chytré město"

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 29. května 2019, 15:57 Google+

Koncern Volkswagen rozšiřuje podnikání na svém nejdůležitějším trhu, v Číně. Volkswagen Group China, SEAT a čínský výrobce automobilů JAC – partneři ve společném podniku JAC Volkswagen – pokračují v realizaci strategie vstupu španělské značky SEAT na čínský trh, k němuž dojde v průběhu následujících dvou až tří let.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Seat Leon Cupra R ST

Seat Leon Cupra R ST | foto: Seat

Sdílejte článek

Příslušná smlouva byla nyní uzavřena ve španělském Martorellu během návštěvy delegace představitelů vlády čínské provincie An-chuej. Che-fej, hlavní město provincie An-chuej, je sídlem společného podniku JAC Volkswagen, který byl založen v roce 2017 a zaměřuje se na vývoj, výrobu a marketing elektromobilů. Čína hraje ústřední roli v globální transformaci koncernu Volkswagen a v realizaci tzv. programu „dekarbonizace“. Již v letošním roce bude rozšířena produktová řada vozidel s elektrifikovaným pohonem. Do roku 2028 bude více než polovina z 22 milionů elektromobilů, plánovaných koncernem, vyráběna v Číně. Cílem je dodávat do roku 2025 zákazníkům 1,5 milionu elektrifikovaných vozidel a většinu z nich mají tvořit elektromobily.

Výzkumné a vývojové centrum v Che-fej, vlastněné společným podnikem, bude důležitým pilířem pro vývoj řešení budoucí mobility pro čínský trh. Kromě toho poskytne kapacity pro společný vývoj vozidel s akumulátory a příslušných komponentů. V současnosti probíhá výstavba tohoto vývojového centra, s jehož zprovozněním se počítá v roce 2021. JAC a SEAT navíc plánují vývoj vlastní platformy pro menší elektromobily.

Dr. Herbert Diess, předseda představenstva společnosti Volkswagen AG a předseda správní rady společnosti SEAT, k tomu říká: „Úzká spolupráce mezi společnostmi SEAT a JAC nám umožní vytvářet na největším trhu s elektrickou mobilitou na světě synergie, které výrazně zvětší naše pokrytí trhu. Zejména segment menších elektromobilů rychle roste a nabízí velký potenciál.“

Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT, k tomu říká: „Uzavření této dohody je novým krokem vpřed v realizaci strategického plánu globalizace značky SEAT. S naším vstupem na čínský trh podpoříme budoucnost naší společnosti a zároveň i elektrické mobility. Čína je v současnosti etalonem v segmentu elektromobilů. Chceme být součástí tohoto ekosystému, abychom si mohli vyměňovat poznatky a dosahovat pokroku při realizaci trvale udržitelnější globální mobility.“

img-responsive

Popisek k foto: Na snímku zleva: předseda představenstva společnosti SEAT Luca de Meo, CEO Volkswagen Group Dr. Herbert Diess, CEO Volkswagen Group China Dr. Stephan Wöllenstein, guvernér provincie Anhui Li Jinbin, a předseda představenstva JAC An Jin | foto: Volkswagen

Projekt Smart City umožní vývoj řešení pro budoucí mobilitu

Kromě dalších kroků ve spolupráci mezi společným podnikem JAC Volkswagen a společností SEAT byla podepsána také smlouva o vývoji řešení pro budoucí mobilitu.

V rámci partnerství pro budování chytrého města Che-fej v provincii An-chuej bude probíhat kromě testování požadavků na budoucí mobilitu a poptávky po ní v kompletně propojeném velkoměstě také vývoj chytrých řešení pro mobilitu. Strategická rámcová smlouva byla podepsána společností Volkswagen Group China a její přidruženou společností pro mobilitu Mobility Asia, společností JAC a vládou městské prefektury Che-fej.

Dr. Stephan Wöllenstein, předseda představenstva společnosti Volkswagen Group China, k tomu říká: „Volkswagen Group China již nadchl miliony čínských zákazníků širokou produktovou řadou. Tato spolupráce je důkazem, že tvrdě pracujeme na tom, abychom byli lídry v oblasti chytrých řešení pro mobilitu i na čínském trhu.“

Nová iniciativa poskytne koncernu Volkswagen možnost testovat nové technologie, obchodní modely a produkty v prostředí síťově propojeného chytrého velkoměsta. Partnerství se zaměří na vývoj autonomní jízdy. Volkswagen Group China, Mobility Asia a JAC spojí své síly a budou spolupracovat na službách v oblasti autonomní mobility, včetně autonomních vozidel (robotaxi) a správy autonomního vozového parku. Partnerství Smart City navíc zahrnuje také oblasti, jako je využívání jízd s řidičem nebo sdílení vozidel.

V městské prefektuře Che-fej žije přibližně osm milionů obyvatel. Che-fej se pomocí tohoto partnerství hodlá stát nejmodernějším chytrým městem.

Vytisknout

Diskuze: Seat se má vrátit do Číny? Pomůže i „chytré město"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Hyundai představuje dvoupodlažní elektrobus s dojezdem až 300 km. Plně nabitý je už za 72 minut.

Hyundai představil dvoupodlažní „elektrobus". A co parametry?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud