Jeremy Clarkson vymění supersporty za traktor, pro Amazon natočí pořad o farmaření

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 28. května 2019, 09:59 Google+

Jeremy Clarkson, hvězda motoristických pořadů jako Top Gear nebo Grand Tour, je pro většinu z nás hlavně milovníkem silných, rychlých a exkluzivních strojů. Poslední dobou se však jeho zájem začíná stáčet i k životnímu prostředí, což je dobře vidět například na jeho příspěvcích na sociálních sítích jako Twitter či Instagram. Do budoucna však Clarkson plánuje i natáčení vlastní show o farmaření, která by měla nést jméno „I Bought A Farm" - tedy v překladu „Koupil jsem farmu."

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Clarkson, Jeremy

Clarkson, Jeremy | foto: Facebook (The Grand Tour)

Sdílejte článek

Motoristický pořad Grand Tour čeká v nadcházející sezóně poměrně výrazná změna, díky které bude mít hlavní trojice moderátorů Clarkson, Hammond a May pravděpodobně mnohem více volného času. Amazon však musí být s jejich prací skutečně spokojený, neboť Clarkson i May budou mít kromě Grand Tour ještě jeden vlastní pořad na Amazonu. A jsme si téměř jistí, že brzy s vlastním sérií přijde i Hammond.

Jako první svůj vlastní pořad ohlásil James May, který se před časem vypravil do Japonska za natáčením vlastního „cestopisu." Jeho název by měl znít „Our man in..." a za trojicí teček vždy bude dosazena cílová destinace. A tou první má být právě Japonsko, ve kterém James May natáčel speciál o Kei Cars již za dob Top Gearu.

Druhým ohlášeným samostatným pořadem pak bude Clarksonova show „I Bought A Farm," tedy v překladu „Koupil jsem farmu," která by se měla natáčet na Clakrsonově 1000-akrovém pozemku v britském Chipping Norton, jak včera informoval web Daily Mail. S natáčením by měl Clarkson začít v září a první díl by se měl objevit v příštím roce.

A podle všeho bychom se měli dočkat skutečného pohledu na život farmáře, jak uvedl Clarkson v rozhovoru pro Sunday Times a distancoval se tak od programů jako je například Countrylife od BBC a podobných: „Tohle nebude Kate Humble - jakkoliv mám Kate Humble rád - na 20 akrech, krmící jehně z lahve. Nebo televizní moderátor pěstující zeleninu na své zahrádce. Tohle bude skutečné farmaření: život, smrt a vyplňování formulářů."

Clarkson přitom ještě zdůrazňoval, že se nemá jednat o další pořad ve stylu Countrylife. Chce totiž ukázat i ty méně-pohledné stránky farmaření, které k tomuto řemeslu patří. Jako příklad uvedl tzv. „Badger Culling," tedy kontrolované vybíjení jezevců, které má pomoci v prevenci před šířením nemocí. Clarkson to sice nemá v plánu, nicméně pokud by se to ukázalo jako nezbytné, nebude se stydět to do programu zařadit.

Clarkson by přitom svým pořadem rád upozornil i na problémy, které podle mnoha studií lidstvo čekají - včetně nedostatku potravy. „Vědci spočítali, že máme jen 90 let, než nám dojde jídlo kvůli klesající úrodnosti půdy. To je už jenom 90 sklizní," uvedl podle Mailu Clarkson.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Gladiator

Příspěvek sdílený Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1),

Jeho rostoucí zájem o ekologii se tak zdá být skutečně hluboký. Ostatně to potvrzují i videa z jeho dovolené ve Vietnamu a Thajsku, kde neváhal sbírat (nejen) plastový odpad z pláží. V poslední době se má také věnovat čištění jezírek a vodních toků na svém pozemku, kde údajně pěstuje pšenici,  ječmen a řepku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

My new life

Příspěvek sdílený Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1),

Jeho farma v Oxfordshire jej navíc měla učinit "CO2 neutrálním," neboť během fotosyntézy spotřebuje více oxidu uhličitého, než kolik ho vygeneruje na závodním okruhu.

Nyní už tedy jen zůstává otázkou, jaký program si pro nás na Amazonu připraví Hammond. Vzhledem k jeho nedávným zprávám na sociální sítí Drive Tribe, kde se pochlubil koupí starého a dost zničeného Land Roveru, bychom si ale skoro vsadili na pořad o jeho postupné a důkladné renovaci. A možná obecně o renovacích starých a zajímavých aut.

Vytisknout

Diskuze: Jeremy Clarkson vymění supersporty za traktor, pro Amazon natočí pořad o farmaření

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

V okamžiku, kdy nové BMW řady 1 vstoupí na trh, bude pro něj k dispozici i rozsáhlá nabídka exkluzivních dílů M Performance Parts, zaměřená na optické zvýraznění sportovního charakteru, stejně jako dynamického potenciálu

BMW představuje stylové doplňky M Performance Parts pro novou řadu 1

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud