Renault odhalil nové Clio, pokračování ságy čerpá z úspěchů minulých generací

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 29. ledna 2019, 13:44 Google+

Poté, co bylo prodáno 15 milionů vozů, Renault prezentuje nové Clio, pátou generaci své ikony. Již od svého nástupu v r. 1990 se Clio stalo bestsellerem skupiny Renault po celém světě. Clio bylo nejčastěji vyhlášeno nejoblíbenějším vozem Francouzů a v roce 2013 se dokonce vyšvihlo na místo lídra segmentu B v Evropě. V letech 2012 až 2018 se tak každým rokem prodalo víc vozů než předchozího roku, což je výjimečný obchodní výkon!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nový Renault Clio "Intens"

Nový Renault Clio "Intens" | foto: Renault

Sdílejte článek

Nové Clio je po všech stránkách ušlechtilejší a dynamičtější, převzalo smyslné tvary předchozí generace. Získává na výraze a současně si zachovává uhlazený profil. Kapota je zvýrazněna prolisy, maska chladiče je větší, příď je důraznější díky velmi nápadné mřížce, která usnadňuje správné chlazení motoru. Pokud jde o rozměry, nové Clio je kratší o 14 milimetrů, ale zároveň je interiér prostornější. Karoserie je nižší až o 30 milimetrů ve prospěch aerodynamiky a sportovního dojmu. 17palcové disky kol (v závislosti na verzi) podtrhují dynamický dojem. Detaily jako anténa ve tvaru žraločí ploutve, full LED světlomety, zvýrazněné zadní okno, schované zadní klidy a chromované lemování bočních oken přispívají k modernizaci vnějších tvarů Nového Renault Clio a stejně jako u interiéru zvyšují vnímanou kvalitu.

Barvy
Oranžová Valencia představuje jednu z nových barev Nového Renault Clio, stejně jako hnědá Vison a modrá Céladon. Ztělesňuje dynamičnost a dodává vzhledu nebývalou sytost a hluboký lesk díky specifické povrchové úpravě založené na oranžové vrchní vrstvě, která byla použita v automobilovém průmyslu zcela poprvé. Je nabízeno celkem 11 barev karoserie a 3 pakety personalizace karoserie (červená, oranžová, černá).

Deflektory
Deflektory ve výši předních kol se na Renault Clio objevují poprvé. Zamezují vzdušným vírům a zlepšují aerodynamické vlastnosti vozu za účelem snížení spotřeby. Jako bonus dodávají designu dynamický a sportovní vzhled.

img-responsive

Nový Renault Clio "Intens" | foto: Renault

Přední světla
Full LED světlomety jsou již v základní výbavě a nechybí tvar písmene „C“, který je pro modely Renault charakteristický. Díky nim je nové Clio výraznější a elegantnější.

Zavazadlový prostor
Konstrukce zavazadlového prostoru byla optimalizována pro dosažení pravidelného tvaru. Systém prémiového audiosystému BOSE nezmenšuje objem zavazadlového prostoru, který zde dosahuje 391 litrů. Spolu s 26 litry vnitřních úložných prostor tvoří největší objem ve své kategorii. Dvojitá podlaha usnadňuje každodenní nakládání a v případě sklopení zadních sedadel je k dispozici rovná ložná plocha.

Zadní světla
Zadní světla jsou stejně jako přední světlomety výraznější, s novým světelným podpisem ve tvaru písmene „C“ zdůrazněným 3D efektem. Delší a štíhlejší třetí brzdové světlo je nápadně umístěno v horní části zadního okna.

Profil
Elegantní profil předchozí generace, symbolizovaný klikami zadních dveří integrovanými do bočních oken, byl vylepšen různými estetickými prvky: chromové lemování oken, leskle černé kryty bočních sloupků a zadní kliky, kovové kryty prahů, chromovaný emblém CLIO v dolní části dveří atd. Do posledního detailu pečlivě zpracovaný profil zlepšuje vnímaný dojem z vnějšího vzhledu.

Zadní strana
Vzadu se nachází rovněž chromované lemování. Design víka zavazadlového prostoru byl přepracován, aby dal vyniknout vnímané kvalitě. Zadní světla zasahující až do zadních výklopných dveří opticky rozšiřují zadní část.

Nový Renault CLIO R.S. Line

Nová značka inspirovaná divizí Renault Sport
Renault Sport zavádí u Nového Renault Clio svou značku R.S. Line, která postupně nahradí současnou GT Line. Renault je jedním z průkopníků sportovního vzhledu a pevně jej podporuje od roku 2010 v rámci strategie modelové řady Renault Sport na všech trzích. Svým bohatším a vyspělejším obsahem představuje R.S. Line více než pouhou změnu názvu.

R.S. Line přináší skutečně více sportovního charakteru vnějších linií a designu interiéru, aby odpovídala očekávání stále většího počtu zákazníků, kteří si přejí výraznější odlišení prostřednictvím dynamického designu.

R.S. Line rovněž zdůrazňuje pouto se značkou R.S., jejíž dvě písmena jsou synonymem autentického sportovního charakteru. Značka přejímá hlavní části norem designu exteriéru a interiéru Renault Sport.
Exteriérem se Nové Clio R.S. Line hlásí k vlně F1, emblematickému designu modelů R.S. Vyznačuje se rovněž mřížkou chladiče ve tvaru včelích plástev, specifickými 17" disky kol z lehké slitiny a atletičtejší zadní částí.
V interiéru nacházíme další charakteristické prvky značky, například sportovní sedadla s výraznějším bočním vedením, karbonové dekorace, sportovní volant z perforované kůže s emblémem dvojitého kosočtverce R.S., hliníkové pedály a celkový tmavý vzhled s červenými detaily a červeným prošíváním.

Tím, že Novému Renault Clio dodává více sportovních atributů, ponechává značka R.S. Line zákazníkům dědictví značky automobilového sportu, dědictví udržující se dodnes od Formule 1 až po amatérské soutěže.

img-responsive

Nový Renault Clio "Intens" | foto: Renault

Nový Renault CLIO INITIALE PARIS

Značka INITIALE PARIS se u Nového Renault Clio zcela mění
Objevuje se na mnoha vozech sortimentu Renault – Captur, Scénic, Talisman, Koleos a Espace – značka INITIALE PARIS se vrací u Nového Renault Clio se zcela novou designovou orientací, ale stále nabízí to nejlepší ze znalostí a zkušeností značky Renault.

Z vnějšku se Nový Renault Clio INITIALE PARIS vyznačuje vytříbeným a velmi elegantním designem. Chromované detaily lemují okna, spodní hranu dveří a mřížku chladiče. Emblém INITIALE PARIS zdobí přední mřížku a blatník. Anténa ve tvaru žraločí ploutve a specifické 17palcové disky kol INITIALE PARIS tento jedinečný design doplňují.

Nový Renault Clio INITIALE PARIS nabízí dvě základní barvy interiéru: černou nebo světle šedou. Kožená sedadla se svébytným designem jsou vyhrazená pro tuto verzi a jsou zvláště nápadná. Zůstává rovněž specifický volant potažený jemnou kůží.

img-responsive

Nový Renault Clio "Intens" | foto: Renault

Nový Renault Clio je pokračováním ságy elegantních a charakteristicky odlišných vozů, začínající v r. 1991 vozem Clio Baccara a ještě elegantnější a propracovanější značkou INITIALE PARIS, která vytváří uvnitř vozu jedinečnou atmosféru.

Vytisknout

Diskuze: Renault odhalil nové Clio, pokračování ságy čerpá z úspěchů minulých generací

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

BYD Yuan EV360

Elektrické SUV s dojezdem 360 km za méně než 300 tisíc Kč: Dali byste mu šanci?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud