PlugVan vytvoří komfortní obytňák z jakékoliv dodávky, stačí naložit a vyrazit

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 29. ledna 2019, 08:49 Google+

Právě probíhající výstava obytných automobilů a karavanů v německém Stuttgartu je jedním z mnoha důkazů, že cestování s obytnými vozy a karavany nabírá v posledních letech na popularitě. A zatímco posledně jsme vás informovali o představení poněkud výstředního obytného kabrioletu, nyní se podíváme na něco výrazně praktičtějšího. Kapsle zvaný PlugVan totiž dokáže udělat komfortní obytný automobil z jakékoliv dodávky - a to bez jakýchkoliv úprav.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
PlugVan

PlugVan | foto: youtube.com

Sdílejte článek

Většina společností na CMT vystavuje buď své přestavěné dodávky, nebo hotové karavany. PlugVan však přišel s poněkud jiným přístupem, díky kterému nemusíte kupovat nový vůz ani karavan. Společnost totiž nabízí speciální "kapsli," kterou můžete jednoduše nasunout do své dodávky, vleku nebo jakéhokoliv jiného dopravního prostředku s větším úložným prostorem.

Podle webových stránek PlugVan by měla instalace probíhat během pěti minut a není ani nijak extrémně náročná. Dokud je karavan mimo dodávku, podpírají ho dva páry posuvných nohou. Jakmile se modul dostane na korbu vašeho vozu, lze nohy zasunout a modul se pohybuje na menších kolečkách. Poté už jen stačí modul zajistit pomocí běžných zajišťovacích ok v dodávce a máte naloženo.

Nemusíte tak investovat do nového vozu a snadno můžete využít například svou pracovní dodávku, případně si vypůjčit obyčejnou dodávku a snadno si ji upravit. Modul je navíc navržen tak, že lze jeho stěny i strop posouvat a díky tomu přizpůsobit pro různě veliké dodávky - vždy tak můžete využít maximální množství dostupného prostoru.

Podle informací webu New Atlas, jehož redaktoři se účastní výstavy CMT a PlugVan si nenechali ujít, měří modul okolo dvou metrů na délku a v jeho interiéru je všechno, co byste od obytného vozu čekali. Prostor Ačkoliv z fotografií a prezentačního videa působí interiér poměrně stísněně, díky šikovně rozmístěnému a nastavitelnému nábytku není problém zde plnohodnotně vařit, jíst ani spát.

Nástavba je vybavena kuchyňkou, které nechybí malý vařič, dřez ani lednice. Místo se našlo i pro dvě nádrže na čistou a špinavou vodu, každá o objemu 43 litrů. Na palubě je i ohřívač vody, ten však funguje pouze po připojení do sítě s napájením 220V. Stolek je šikovně ukryt v jednom z šuplíků a v případě potřeby lze celý modul s kuchyňskou snadno zvednout a uvolnit si tak odkládací prostory.

zdroj: youtube.com

Nechybí spousta šuplíků pro ukládání věcí, vybavení nebo oblečení. Spaní je řešeno pomocí rozkládací postele, která ve složeném stavu připomíná lavici. Po rozložení však vzniká dvoulůžková postel. Komfort na cestách zvyšuje také chytrý systém elektroniky, prostřednictvím kterého se dají ovládat světla, ventilace, atd. V případě zájmu může být vybaven i hlasovým ovládáním Amazon Alexa.

Podle informací New Atlas začíná cena plně vybaveného modulu okolo 22 725 dolarů, tj. cca 511 000 Kč. Pokud se však člověk smíří s jednoduší variantou, dá se s cenou dostat údajně až k částce okolo 6 825 dolarů, tedy cca 153 000 Kč.

zdroj: youtube.com

Výhodou modulu PlugVan oproti tradičním karavanům a obytným dodávkám je však jejich modulárnost, univerzálnost a hlavně přenositelnost. Pokud potřebujete většinu roku auto k práci, necháte modul v garáži. Pokud ale chcete cestovat, jednoduše ho naložíte a vyrazíte. Limitovat vás navíc nebude ani změna vozu. Rozhodně se tedy jedná o zajímavé řešení.

Vytisknout

Diskuze: PlugVan vytvoří komfortní obytňák z jakékoliv dodávky, stačí naložit a vyrazit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Peugeot 508 Active 2.0 BlueHDi 160 S&S EAT8

TEST: Peugeot 508 Active 2.0 BlueHDi - Vypadá fantasticky. Prošli jsme každý…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud