Světová premiéra Škody Kodiaq GT? Odehrála se na prvním ročníku čínského veletrhu CIEE

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 7. listopadu 2018, 13:06 Google+

Škoda se účastní prvního mezinárodního veletrhu China International Import Exhibition (5.-10. listopadu), kde má světovou premiéru nová vlajková loď značky v Číně – Škoda Kodiaq GT. Společně s tímto modelem Škoda v Číně pokračuje ve své SUV-ofenzívě. Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, se v pondělí společně s oficiální českou delegací, připojil k setkání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga s českým prezidentem Milošem Zemanem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda na českém národním stánku představuje svou novou vlajkovou loď v Číně. Představením nového modelu Škoda Kodiaq GT pokračuje SUV-ofenzíva značky Škoda v Číně.

Škoda na českém národním stánku představuje svou novou vlajkovou loď v Číně. Představením nového modelu Škoda Kodiaq GT pokračuje SUV-ofenzíva značky Škoda v Číně. | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

„Čína zůstává jedním ze základních kamenů růstové strategie společnosti Škoda Auto. Společně s našimi partnery budeme v Číně pokračovat v realizaci našeho pětiletého investičního plánu ve výši přes 15 miliard RMB a budeme tak dále posilovat naší pozici v tomto regionu,“ řekl Bernhard Maier, předseda představenstva Škoda Auto, na česko-čínském obchodním fóru konaném v průběhu China International Import Exhibition (CIIE). „CIIE dává společnosti Škoda AUTO vynikající příležitost potvrdit dlouhodobý závazek vůči nejdůležitějšímu jednotnému trhu značky. Zároveň jsme rádi, že můžeme na českém národním stánku představit naši novou vlajkovou loď Kodiaq GT,“ dodává Maier.

Škoda je jednou z nejúspěšnějších českých značek v Číně. S modelem Kodiaq GT nabídne Škoda poprvé v segmentu SUV vůz, v němž se snoubí robustnost a univerzálnost SUV se sportovní elegancí a dynamikou kupé. Značka tak osloví nové skupiny zákazníků, orientované na dynamický životní styl. Svou oficiální premiéru v Číně bude mít nový Kodiaq GT na autosalonu Guangzhou Motor Show, který se bude konat od 16. do 25. listopadu 2018.

Dr. Ralf Hanschen, prezident společnosti Škoda China, říká: „Škoda Kodiaq GT je dalším milníkem v naší SUV-ofenzívě v Číně. S uvedením modelu Kodiaq GT také zároveň zvyšujeme povědomí o značce Škoda. I nadále budeme zákazníkům nabízet chytrá řešení, která jim usnadní
každodenní život.“

Během státní návštěvy prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice před dvěma lety podepsaly společnosti Volkswagen, SAIC a Škoda Memorandum o porozumění, které zahrnuje pětiletý investiční plán v hodnotě přes 15 miliard RMB. Jedná se o největší investiční program v historii společnosti Škoda v Číně.

Důležitým pilířem této iniciativy je SUV-ofenzíva na čínském trhu. SUV-ofenzíva odstartovala uvedením vozu Škoda Kodiaq v roce 2017. Škoda Karoq a také model Kamiq byly uvedeny na čínský trh v první polovině roku 2018. V letošním roce představují vozy SUV více než 30 procent celkových dodávek vozů Škoda v Číně. Škoda Kodiaq GT bude novým vrcholným modelem české značky v Číně. První SUV-kupé značky Škoda je dalším milníkem SUV-ofenzívy automobilky Škoda . 

img-responsive

Škoda představuje Kodiaq GT, novou vlajkovou loď na čínském trhu | foto: Škoda Auto

Spojení automobilky Škoda s Čínou sahá až do roku 1935, kdy byl do Číny dovezen vůz Škoda Popular. O rok později provozovala česká značka v Říši středu pět obchodních zastoupení. V roce 2007 se česká automobilka na čínský trh vrátila. Škoda v rámci partnerství se společností SAIC Volkswagen nejprve zahájila lokální výrobu modelu Octavia. Od roku 2010 je Čína nejvýznamnějším trhem značky. V roce 2013 byl na čínský trh dodán miliontý vůz. V roce 2017 dodala automobilka na čínský trh 325 000 vozů, což představuje každý čtvrtý celosvětově dodaný vůz, a zaznamenala tak nový rekord. V únoru 2017, pouhých deset let od návratu na čínský trh, dodala Škoda svůj dvoumiliontý vůz čínskému zákazníkovi.

Během prvních devíti měsíců roku 2018 zaznamenala Škoda v Číně dvouciferný růst. Do konce září dodala Škoda čínským zákazníkům 250 200 vozů, což převyšuje výsledek předchozího roku o 17,7 %.

Vytisknout

Diskuze: Světová premiéra Škody Kodiaq GT? Odehrála se na prvním ročníku čínského veletrhu CIEE

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Nový Tesla Roadster

Nový Tesla Roadster bude nejrychlejší v každém směru, tvrdí Elon Musk. Proč je…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud