Skandály, které otřásly automobilovým průmyslem? Kokain i stovky životů v ohrožení

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 20. srpna 2018, 16:47 Aktualizováno 21.8.2018, 12:23 Google+

Automobilový průmysl se neustále rozvíjí. Téměř každý rok jsme svědky představení nové techniky, které posouvá hranice toho, co jsme považovali za možné. V takto pokrokovém a silně konkurenčním prostředí se ale občas i něco nepovede - a následky pak mohou být různé. V tom lepší případě jen automobilka přijde o peníze a dobré jméno v tom horším na to ale doplácejí lidé svým zdravím a životy. Pojďme se tedy podívat na pár nejvýraznějších skandálů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie | foto: youtube.com

Sdílejte článek

Automobilový průmysl je silně konkurenční prostředí, ve kterém je na lidi neustále vyvíjen vysoký tlak. A protože člověk je slabý, dochází občas k pochybením, která mohou vést k obrovským skandálům. Kolik už jich automobilovým průmyslem otřáslo bychom se zřejmě nedopočítali - zvláště s ohledem na unikáty každého trhu. Tyto však patří k dobře známým

Vybuchující nádrže Fordu Pinto

V průběhu sedmdesátých let pocítili američtí řidiči dopady ropné krize, po kterých se automobilky musely přeorientovat z velkých, sportovních a výkonných modelů i na menší vozy, jejichž provoz nebyl tak nákladný. A jedním z nich byl i Ford Pinto.

Pinto, které bylo dostupné jako hatchback nebo kombík, se vyrábělo od roku 1971. Již brzy se však začaly objevovat zprávy, podle kterých menší model po nárazu do kufru podezřele často hoří. Jak se později ukázalo, nádrž Pinta byla umístěna mezi zadní nápravou a nárazníkem - bez jakýchkoliv deformačních zón. Pokud tedy došlo k nárazu, nádrž praskala.

V roce 1977 bylo zahájeno vládní vyšetřování, během kterého NHTS zjistila potenciální rizika v palivovém systému a svoláno muselo být okolo 1.4 milionu vozidel. Skandál Pinta se navíc rozrostl i o obvinění z vraždy. Prokurátor z Indiany totiž automobilku obvinil ze smrti tří žen, které ve voze uhořely. Bylo to poprvé, co byla americká společnost souzena pro vraždu. Soud však společnost shledal nevinnou.

John DeLorean: Pro záchranu podniku začal obchodovat s kokainem

John DeLorean měl za sebou skvělou minulost. Byl považován za otce Pontiacu GTO a jistou dobu dokonce pobýval na pozici viceprezidenta General Motors pro výrobu automobilů a náklaďáků. V roce 1973 však odešel a o dva roky později si založil svou automobilku DeLorean Motor Company.

Jeho nejznámějším produktem se stalo DMC-12, které se okamžitě stalo ikonou osmdesátých let. Ani kultovní status vozu však automobilce nezajistil dostatečné výdělky a ta se začala přibližovat krachu. John DeLorean se proto rozhodl zachránit společnost za všech okolností. Tedy alespoň to tak vypadá.

img-responsive

DeLorean DMC-12 | foto: eBay

V září 1982 byl totiž zadržen pro držení necelých 27 kg kokainu a snahu zajistit prodej dalších cca 100 kg v hodnotě 24 milionů dolarů (dnes cca 1.4 miliardy korun). Peníze pak měly být vloženy do bankrotující společnosti.

DeLorean se však obklopil dobrými advokáty, kteří argumentovali tím, že se FBI snažila ředitele automobilky do obchodu úmyslně zatáhnout. Soudce nakonec shledal DeLoreana nevinným a zprostil ho všech obvinění. Po krachu automobilky a očištění svého jména se pak bývalá hvězda automobilového průmyslu stáhla do ústraní.

Mercedes-Benz zakázky pro úřady si pojišťoval obálkami

V roce 2010 přišla "Komise pro kontrolu cenných papírů Spojených států" s obviněním, podle kterého měla automobilka Daimler uplácet úředníky po celém světě, aby si tak zajistila lepší postavení při výběru nových státních / služebních vozidel. Za to pak do Američanů dostala pokutu 185 milionů dolarů.

img-responsive

Podle amerických vyšetřovatelů si měl Mercedes pojišťovat vládní zakázky | foto: Mercedes-Benz

Podle vyšetřování měl Daimler během deseti let rozdat úplatky v hodnotě okolo 56 milionů dolarů aby si zajistil "další prodeje vládním složkám v zemích jako Rusko, Čína, Vietnam, Nigérie, Maďarsko, Lotyšsko, Chorvatsko nebo Bosna. 

14.4 milionů vadných pneumatik Firestone

V roce 2000 měl americký úřad NTSA zahájit vyšetřování na základě zpráv o oddělení vzorku od pneumatiky Firestone instalovaných na vozech Ford Explorer. Pneumatikářská společnost v reakci na to svolala 14.4 milionů pneumatik, které se montovaly kromě Exploreru i na Mercury Mountaineer, Ford Ranger, Mazda Navajo, a Mazdu B-series.

img-responsive

Dnes je Ford Explorer častým společníkem policistů, před desítkami let však obouval pneumatiky, které měly nebezpečnou vadu | foto: wheelsage.org

Problém byl skutečně velký, neboť na něj podle webu Motor1 mělo doplatit okolo 271 lidí životem a dalších 800 bylo zraněno. Společnosti Ford i Firestone nakonec vyšetřoval samotný americký Kongres. V reakci na problémy byla ukončena vzájemná spolupráce a výkonní ředitelé obou společností odstoupili ze svých pozic.

Toyota a problémy s náhlou akcelerací

Dokonce i Toyota, jeden z největších výrobců automobilů světa, měl své problémy. Ty se týkaly problémů s náhlou akcelerací, kvůli kterým přišla značka o své renomé výrobce bezpečných vozidel. Zákazníci si totiž často stěžovali, že vůz sám od sebe prudce akceleruje, automobilka však věřila, že za problém mohou jen špatné koberečky, které tlačí na plynový pedál.

Po svolání cca 5.5 milionů automobilů kvůli nápravě spojené s koberečky nakonec automobilka objevila další problém - zaseknout se totiž mohl i samotný plynový pedál, což vedlo k akceleraci. Opravu si tak vyžádalo několik milionů dalších modelů.

img-responsive

Skandály se nevyhnuly ani Toyotě | foto: Archiv AutoRoad.cz

Toyota nakonec zaplatila 1.2 miliardy dolarů jako pokutu americkému úřadu spravedlnosti a musela uznat, že ve svých prohlášeních podceňovala dvě bezpečnostní rizika, která mohla vést k nenadálé akceleraci.

General Motors a problémy se zapalováním

V roce 2014 musela automobilka GM oznámit svolávací akci kvůli vadným modulům zapalování, které se mohly znenadání vypnout. Pokud seto stalo, řidiči automaticky přišli o airbagy, posilovač řízení i posilovač brzd. Problém se dotkl milionů automobilů a automobilka musela zaplatit odškodné za 124 způsobených úmrtí.

img-responsive

Ilustrační foto | foto: youtube.com

Aby se problém podařilo vyřešit, musela automobilka GM zaplatit: 900 milionů dolarů úřadu spravedlnosti, 35 milionů dolarů úřadu NHTSA a milion komisi pro cenné papíry. Vyrovnání s obětmi a pozůstalými přišlo na cca 594.5 milionů dolarů.

Dieselgate

Kauza Dieselgate se stala skandálem, jaký automobilový průmysl do té doby nezažil. Nedotkla se totiž pouze jedné automobilky nebo jednoho koncernu, ale celého segmentu. Postihla továrny a automobilky v USA i Evropě, ovlivnila způsoby měření emisí a donutila odpovědné osoby více se zamyslet nad škodlivostí dieselových motorů. A výsledky vidíme všude kolem nás.

img-responsive

Kauza Dieselgate odstartovala hon na škodlivé dieselové motory | foto: youtube.com

Skandál odstartoval v Západní Virginii, kde se objevily první nesrovnalosti udávanými emisemi a emisemi v reálném povozu. Případ byl proto předán organizaci "California Air Resources Board," která zahájila vyšetřování a nakonec i našla způsob, jakým se VW dařilo tajit skutečné emise.

Výsledkem kauzy bylo odstoupení Martina Winterkorna, prvního muže koncernu VW, a zaplacení pokuty USA ve výši 35 miliard dolarů. Ve vyšetřování navíc pokračovali i němečtí prokurátoři, kteří přednedávnem zadrželi výkonného ředitele Audi a nyní ho drží ve vazbě.

Smrtelně nebezpečné airbagy Takata

Skandál společnosti Takata vedl k vůbec největší svolávací akci na půdě USA. Agentura NTHSA uvádí, že svolávací akce se dotkla 37 milionů automobilů vybavených 50 miliony vadných airbagů Takata. Některé vozy se však musely v servisu objevit vícekrát, neboť během první návštěvy byl risk poranění airbagem jen minimalizován, až během druhé byl zcela odstraněn.

Jak se později během výzkumu ukázalo, na vině byla změna chemické struktury látky uvnitř zařízení, které má nafouknutí airbagu na starosti. Kvůli proniknutí vlhkosti do této kapsle totiž docházelo k rychlejšímu "odpálení" airbagu, což ovšem vedlo i k roztržení kapsle samotné. Malé kousky se pak proměnily ve šrapnely, které létaly po interiéru a ohrožovaly posádku.

img-responsive

Airbagy Takata představovaly a mnohdy i stále představují podstatné riziko | foto: Mercedes-Benz

Podle NHTSA mějí airbagy Takata na svědomí 15 lidských životů a 250 zranění. Bavíme se však pouze o USA. Řada automobilů s vadnými airbagy může být i jinde na světě a navíc zřejmě velká část z nich stále není opravená.

Pro společnost Takata se tato kauza stala osudovou a nakonec musela vyhlásit bankrot. 

Vytisknout

Diskuze: Skandály, které otřásly automobilovým průmyslem? Kokain i stovky životů v ohrožení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Turisté natočili svůj zběsilý úprk před lesním požárem

Turisté natočili průjezd lesním požárem, z těchto záběrů vám bude pořádně horko

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud