Výbava, kterou si jen těžko dovedete představit. To jsou cestovatelské speciály

-jka / AutoRoad.cz, 14. října 2017, 10:43 Google+

Mezi všestranné modely, které lze využívat celoročně v každodenním provozu i k výpravám za hranice všedních dnů, patří California, Caddy Beach a Crafter s přestavbou Freestyle. S výbavou pro celoroční kempování, jakou je např. nezávislé topení, se mohou majitelé těchto modelů vydat bez obav i do zasněžených hor.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Užitkové vozy, přestavby

Volkswagen Užitkové vozy, přestavby | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Pilířem nabídky automobilů pro volný čas značky Volkswagen Užitkové vozy je modelová řada California, která se vyznačuje variabilním uspořádáním interiéru s integrovaným příslušenstvím a dvoulůžkem pod výklopnou střechou o rozměrech 1,2 x 2 metry. Pro všechny verze modelu California jsou samozřejmostí integrované rolety na oknech a otočná přední sedadla, která zvyšují variabilitu uspořádání interiéru. Díky kombinaci s vyjímatelným kempinkovým stolem v bočních posuvných dveřích a skládacími křesly v zadním výklopném víku je majitel kdykoliv připraven i na spontánní výlet.

„Obliba našich obytných vozů na českém trhu neustále roste, protože je lze používat i v každodenním provozu – ve všední dny pomohou při práci, o víkendech poskytnou celé rodině zázemí při výletech do přírody a dokonce v zimě se lze s nimi bez obav vydat na hory. Ani mráz totiž není překážkou k přespání na cestách, protože útulné prostředí uvnitř vozu udrží i přes noc nezávislé topení.“

Volkswagen California se dodává ve verzích Beach, Cost a Ocean. Vstupní verze California Beach vychází z modelu Multivan Trendline. Nabízí variabilní uspořádání zadních sedadel, lze tak získat až sedmimístné osobní vozidlo s výhodami obytného vozu a možností přespání až 5 osob. Díky manuálně výklopné střeše představuje California Beach ideální řešení pro každodenní provoz i prázdninové cestování.

Verze California Coast i California Ocean jsou již plnokrevnými obytnými automobily. Jsou sériově vybaveny štíhlou kuchyňskou linkou s kompresorovou chladničkou Waeco o objemu 42 litrů, plynovým vařičem a kuchyňským dřezem, jakož i variabilními uložnými prostory. 

California Ocean má v sériové výbavě navíc nezávislé horkovzdušné topení, automatickou klimatizaci Climatronic, dvojitá skla oken a mnoho dalších prvků. Výklopná střecha u modelu California Coast se ovládá manuálně, u modelu California Ocean má elektrohydraulické ovládání, vysouvá se nebo zasouvá na stisknutí tlačítka. Ve výklopné střeše má i LED osvětlení s nastavitelnou intenzitou světla. Všechny tři výbavové linie se dodávají také ve verzích s pohonem všech kol 4MOTION a dvouspojkovou převodovkou DSG.

Ještě více vnitřního prostoru nabízí Volkswagen Crafter 4MOTION se speciální zástavbou Freestyle. O víkendech lze vozidlo využívat na kempování, rybaření nebo například k přepravě motocyklu na motocyklové závody, protože pro fanoušky rychlé jízdy v jedné stopě je vůz vybaven i držákem pro přepravu motocyklu v interiéru včetně nájezdové rampy. Maximální využitelnost vozidla za všech povětrnostních podmínek i mimo zpevněné silnice zaručuje pohon všech kol 4MOTION, který usnadňuje také jízdu s těžkým přívěsem.

Crafter s přestavbou Freestyle má v zadní části interiéru skládací lůžko z ušlechtilé oceli. Příjemnou teplotu v prostoru pro spaní udržuje i během mrazivé noci naftové nezávislé topení. Ve stropní skříňce v zadní části vozu jsou umístěny dvě kempinkové židličky včetně stolku a z boku se snadno dá rozvinout markýza, která kryje prostor vedle vozidla.

Tři samostatná sedadla jsou podélně posuvná a v případě potřeby vyjímatelná. U sedadel je umístěn vyklápěcí stolek. Pod ním se nachází elektrická zásuvka 230 V, kterou lze využívat po připojení vozidla k vnějšímu zdroji elektrické energie prostřednictvím vnější zásuvky. Tímto způsobem je možné snadno nabíjet i oba akumulátory vozidla.

Vytisknout

Diskuze: Výbava, kterou si jen těžko dovedete představit. To jsou cestovatelské speciály

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Inteligentní povlak, dehydratace

Proč je dehydratace stejně nebezpečná jako opilost? Opatrní buďte zvláště v…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud