Exkluzivní česká předpremiéra Kia Stonic? Víme, kdy a kde se uskuteční

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 29. srpna 2017, 15:24 Aktualizováno 30.8.2017, 09:42 Google+

Automobilka Kia představí ve dnech 31. 8. – 3. 9. na automobilové výstavě Auta na Náplavce v exkluzivní české předpremiéře svůj nový crossover ze segmentu B, Kia Stonic. Značka tak pokračuje v trendu, který započala již letos v červnu na motoristické slavnosti LEGENDY, kdy v předpremiéře představila svůj nový a dlouho očekávaný sportovní fastback Stinger.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kia Stonic

Kia Stonic | foto: Kia Motors ČR

Sdílejte článek

„Po oficiálním evropském představení nového modelu často uběhne řada měsíců, než se tento model dostane také do České republiky, jelikož české premiéry pořádáme až před zahájením samotného prodeje vozu. Zároveň však nechceme naše fanoušky a motoristické nadšence nechat zbytečně čekat, proto naše novinky při vhodných příležitostech rádi českému publiku představíme,“ říká Kateřina Jouglíčková, PR manager společnosti KIA MOTORS CZECH s tím, že výstava na pražské náplavce je ideální příležitostí ukázat Stonic široké veřejnosti.

Kia Stonic, která nabízí nejširší možnosti individualizace interiéru i exteriéru v dosavadní historii automobilky KIA a bude se nabízet ve dvaceti dvoubarevných kombinacích, tak bude hlavní hvězdou prezentace značky. Návštěvníci se budou moci osvěžit „Stonicem“ při pohledu na žlutočerné barevné provedení karoserie crossoveru. Na vlastní oči se mohou také přesvědčit o prostornosti interiéru, který kontrastuje s jeho kompaktními rozměry, a poměřit si jeho atraktivní vnější i vnitřní design.

Kromě nového crossoveru, který by se po uvedení na český trh měl stát jedním z bestsellerů značky KIA, si návštěvníci budou moci prohlédnout také současnou vlajkovou loď automobilky. Stylová KIA Optima Sportswagon, nabízí kromě velkoryse pojatého vnitřního rozměru a zavazadlového prostoru o objemu 552 l především jedinečné motorizace – sportovní GT 2,0T-GDI; 1,7CRDi; 2,0GDI PHEV a nově také 2,0CVVT.

KIA představí i své současné bestsellery, kterými jsou modely cee’d, Rio a Sportage. Model cee’d, který spolu s třetí generací SUV Sportage před více než 10 lety odstartoval dramatickou změnu ve vnímání značky KIA na českém i evropském trhu, zákazníkům ukáže, proč je stále nejoblíbenějším modelem KIA v České republice. Od roku 2006 se na českém trhu prodalo již více než 35 tisíc vozů tohoto modelu. Nadčasový design a výbava i vlastnosti leckdy typické pro vozy střední třídy, stejně jako atraktivní cenové zvýhodnění, to vše živí neutuchající zájem o tento model.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout také nejpopulárnější SUV značky KIA, legendární model Sportage. Ten jako první jasně ukázal, že design prodává a že zákazníci od svého vozu očekávají stejným dílem praktičnost, bezpečnost i atraktivní vzhled. Sportage získala tak nejen řadu prestižních ocenění na poli produktového designu, ať už jde o IF Design, či Red Dot Award, ale především srdce zákazníků v České republice i zahraničí.

K vidění bude také nová městská KIA Rio nabitá nejmodernějšími technologiemi, která se řadí mezi největší vozy v segmentu B a zároveň je jediným vozem v tomto segmentu, který disponuje systémem autonomního brzdění (AEB) s funkcí rozpoznávání chodců. Rio oproti předešlé generaci designově vyspělo a získalo řadu prvků, které nejsou v segmentu B obvyklé. Podobně jako cee’d tak v řadě parametrů překonává vozy ve své třídě a proniká do segmentu o třídu vyššího.

Vytisknout

Diskuze: Exkluzivní česká předpremiéra Kia Stonic? Víme, kdy a kde se uskuteční

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Močovina AUS 32 (AdBlue, registrovaná obchodní známka německého VDA) je v Evropě a zemích přejímajících evropské emisní limity používaný obchodní název kapalného aditiva, využívaného technologií selektivní katalytické redukce, která se užívá při úpravě výfukových plynů vznětových motorů na úroveň emisních limitů Euro IV a vyšších. Jedná se o chemicky vysoce čistý vodný roztok syntetické močoviny.

Co se stane s automobilem, když dojde AdBlue?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud