Policejní honička v Plzni, vystřižená jako z Kobry 11 + vyjádření ujíždějícího řidiče

ar5, 12. září 2016, 12:45 Google+

Často vám zde ukazujeme policejní honičky, kdy to většinou končí tak, že řidič nemá šanci na ujetí. Jeden český mladík se sportovní Toyotou si však asi vzal inspiraci a provedl něco, co stojí za zmínku. Takto nebezpečné a arogantní chování se totiž jen tak nevidí!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mladý řidič ujížděl dopravní policii

Mladý řidič ujížděl dopravní policii | foto: facebook

Sdílejte článek

Je to totiž pár dní zpět, kdy v Plzni došlo ke klasické dopravní nehodě v ulici U Prazdroje. Tam třiadvacetiletý řidič vozu Toyota Celica naboural Škodu Octavia, stojící na semaforech u čerpací stanice OMV. Řeknete si, obyčejná nehoda, kterých se v u nás stane za jeden den několik desítek. Jenže pokračování incidentu nabralo velmi dramatický děj, který jako by někdo vzal ze slavného německého seriálu Kobra 11.

Mladík totiž nehodu nijak neřešil a jednoduše šlápl na plyn. K tomu všemu na semaforech byla červená, takže už v této chvíli ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Jenže co čert nechtěl, nabouraná Octavie byla souhrou náhod neoznačeným vozidlem policie se dvěma policisty v civilu. Policisté se tedy okamžitě pustili do pronásledování Toyoty Celica, jenže mladý řidič se jim postupně vzdaloval a tak museli být povolány posily i s jedním dálničním Passatem R36. Aby toho nebylo málo, v ujíždějící Toyotě seděli tři spolužáci viníka nehody, s nimiž řidič ujížděl Plzní rychlostí 200 km/h a opakovaně projížděl semafory na červenou.

Prakticky až u Rokycan se povedlo posilám a pronásledující nabourané Octavii řidiče Toyoty dojet a zablokovat jej. Zarážející je také výpověď jedné z cestujících v Toyotě: „Už od té doby, co nás Kuba (řidič) vyzvedl, jezdil velmi rychle. U hotelu Angelo jel přes 100 kilometrů v hodině a projel tam tu velkou křižovatku na červenou. Pak u benzínky OMV chtěl dát myšku autům před námi a projet to na červenou, ale přitom naboural tu Octávii. Věděl o tom, že se o ní opřel, ale bylo mu to jedno, šlápnul na plyn a na červenou začal ujíždět"

"Na další křižovatce nás ta Octavia dojela a vystoupil z ní nějakej chlap a šel k autu. Kuba na to zase šlápnul a začal znova ujíždět. Jeli jsme až 200kilometrovou rychlostí po Rokycanský a u LPG benzínky se nás ta Octavia pokusila zastavit, ale on přidal plyn a ta Octavia hodila hodiny. Kuba jel hrozně rychle dál směrem na Rokycany. Kousek před Rokycany nás opět dojela ta Octavie a nějakej chlap v ní začal na Kubu křičet, že je od policie, ať okamžitě zastaví. V tu dobu se za námi začaly objevovat první policejní vozy. Kuba tedy dal nohu z plynu a zastavil přibližně pět kilometrů od Rokycan. Policajti se ho ptali proč ujížděl a on řekl, že nevěděl, že jsou policisté a že pospíchal do školy"

Jestli si ale myslíte, že je tohle absolutní vrchol, tak počkejte. Nyní si totiž můžete přečíst výpověď viníka nehody. Ten místo aby sklopil hlavu a omluvil se, řekl pouze tohle: „Dnes jsem nabral pár lidí s tím, že je hodím do školy, jel sem dost rychle, už od té doby, co jsem je nabral. Myslím, že jsem dokonce projel pár semaforů na červenou. Když jsem se opřel o tu Octavku, tak jsem o tom věděl, ale myslel jsem, že to nebude ani vidět, tak sem opět šlápl na plyn a projel tu křižovatku na červenou. Myslel jsem, že je to nějaký děda, co jede na nákup a ani si nevšimne toho, že sem do něj ťuknul. Jel jsem dál na Rokycany, místy jsem měl na tacháči i 240 kilometrů"

"Všiml jsem si, že celou dobu za mnou jede ta Octavie a jela v celku rychle, tak jsem si s ním trochu zazávodil. Vůbec jsem netušil že jde o policajty, až u Rokycan, když na mě začal z okénka křičet, že je od policie, ať ihned zastavím, jsem dal nohu z plynu a začal zpomalovat. Pak už jsem za sebou viděl několik hlídek policie a tak jsem zastavil. Policajti mi dali test na alkohol i drogy, samozřejmě to bylo negativní, ale nešlo jim do hlavy proč jsem ujížděl, tak mi prohledali celé auto a dal jsem jim i osobní věci na kontrolu. Asi byli zklamaní, že nic nenašli, ale já jsem pouze milovník velké rychlosti.“

A ano, tyhle věty opravdu vypověděl 23 letý mladík, který si asi chtěl hrát na honěnou a neuznává dopravní předpisy. Takové arogantní jednání doufejme bude potrestáno do takové míry, aby tento typ řidičů na silnicích neměl šanci projevit svou nevyzrálou povahu a osobnost.

Vytisknout

Diskuze: Policejní honička v Plzni, vystřižená jako z Kobry 11 + vyjádření ujíždějícího řidiče

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

McLaren 650S v nové edici inspirované slavným německým okruhem

McLaren chystá další bombu. Pokračovatel rodu 650 nafocen při testech

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud