Závod pro diváky, jaký tu ještě nebyl!

ar1, 5. října 2004, 03:18 Google+

Letošní poslední automobilový závod sezóny nese oficiální název Agrotec Prima Epilog s Dark Dog 2004 a představí se na něm téměř kompletní závodnická špička z České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

O vzrůstající oblibě tohoto závodu mluví bezesporu listina přihlášených na letošní závod a startovní pole bude podobně obsáhlé jako v loňském roce a již dnes čítá na 45 posádek. Najdeme zde závodníky z České republiky, Slovenska, Rakouska, Polska, Německa, Itálie, Maďarska i Švédska. V závodním poli se objeví: 9 Fordů, 5 BMW, 5 Porsche, 5 Škoda, 3 Seatů, 3 Renaulty, 2 Mercedes Benz, 2 Alfa Romeo, 2 Honda, 2 Peugeot, 1 Toyota, 1 Tatra, 1 Audi, 1 Citröen a 1 Lada.

Z výtečných českých jezdců připomínáme zástupce dravé mladé krve, která okouzlila letošními výsledky v mistrovských závodech české republiky jako jsou Jiří Mičánek junior, Adam Lacko, Štefan Rosina Junior či Michal Matějovský. Mezi zkušenými matadory objevíme rovněž Petra Válka, Otakara Krámského, Josefa Vence, Milana Maděryče, Jána Baláže (kytaristu skupiny Elán), Jiřího Jupu, Hynka Charouse, oblíbený herec Miroslava Vladyku, Antonína Charouze a čekého jezdce v DTM seriálu Jarka Janiše.

I letos se hlavního sponzorství ujala společnost Agrotec, a.s., která je jednou z nejvýznamnějších českých společností působících na Moravě. Její barvy bude ve startovním poli hájit i posádka Agrotec Prima Teamu. Díky Agrotecu proto bude opět Agrotec Prima Epilog s dark Dog obohacen o velmi široký doprovodný program pro celou rodinu. Hlavním mediálním partnerem je i letos motorismu se věnující televize Prima. Motoristický sport k televizi Prima již neodmyslitelně patří a v jejím programu je několik pořadů, které se mu bezprostředně věnují. Jde o velké ceny Formule 1, MS silničních motocyklů, a o pořad věnovaný truckům. Motoristickému sportu věnuje velkou pozornost i ve zpravodajské relaci - mimo jiné se jedná i o informace z MS v rallye. V neposlední řadě se mohou diváci o motosportu dozvědět i v pořadu Autosalon. Prima a zejména její diváci skutečně považují toto sportovní odvětví za atraktivní a bude tomu tak i v budoucnu. Televize Prima také podporuje Tatra Prima tým Stanislava Matějovského, protože to považuje za zajímavý a atraktivní projekt - jde o český tým a televize Prima si cení spojení s úspěšnými českými sportovními aktivitami. Účast na akci Agrotec Prima Epilog 2004 s Dark Dog, který je posledním závodem letošní motoristické sezony na brněnském okruhu je tedy pro Prima TV přirozeným vyústěním celoročních aktivit souvisejících s motoristickým sportem, který je pro Prima TV již typický a diváci ho na jejích obrazovkách vyhledávají.

Letošní novinkou bude sobotní Superpole, který bude vypsán pro prvních 15 vozů z páteční kvalifikace. Tento napínavý a ve světě velmi oblíbený doplněk kvalifikace se pojede na jedno letmé kolo, s tím, že na začátku vyjede vůz z boxové uličky projede kolo a na startovní čáře se mu započne počítat čas na jedno kolo, po projetí cílovou rovinkou obkrouží ještě jedno kolo a zajede do boxů. Výsledek ze Superpole bude rozhodující pro konečné postavení na startu.

Abychom letošní podnik ještě více otevřeli divákům, připravili jsme pro ně milé překvapení. V době mezi raním Warm-upem a startem závodu proběhnou jízdy v závodních automobilech s profesionálními jezdci. Této jízdy se může zúčastnit jakýkoli divák, který přispěje na charitativní projekt, který v rámci Epilogu pořádáme. Uprostřed areálu bude umístěn stánek Unicefu, v němž se budou prodávat koláčky, jako podpora pro potřebné. S každým koláčkem získá divák slosovatelný kupon, který bude ihned po autogramiádě jezdců a osobností slosovám. Tímto způsobem chceme přispět na konto dobré věci a současně dopřát divákům jedinečný zážitek.

Ke zvýšení atraktivnosti zcela jistě přispěje i otevření paddocku po čas celé soboty, diváci se budou moci projít v místech, kam se běžný návštěvník nedostane, nebudou moci sice vstupovat do prostorů boxů z důvodu bezpečnosti, ale v době, kdy budou probíhat jízdy na dráze s diváky bude otevřena pitlane, takže poodkryjeme ještě více závodní zázemí a z blízka si mohou diváci prohlédnout i závodní stroje a případně se před nimi vyfotografovat.

Zdroj a foto: Automotodrom Brno, a.s.
Vytisknout

Diskuze: Závod pro diváky, jaký tu ještě nebyl!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

EP Tahačů - Německo/Nürburgring

Buggyry Östreicha neuhnaly

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud