Seat Ibiza uspěl v Euro-NCAP + ceník pro ČR

AutoRoad.cz, 28. května 2008, 16:07 Google+

Pět hvězdiček za ochranu cestujících na předních sedadlech, čtyři za ochranu dětí a tři hvězdičky v oblasti bezpečnosti chodců získal v náročných nárazových zkouškách prováděných nezávislou organizací Euro NCAP nový SEAT Ibiza. Tento výsledek řadí novou Ibizu mezi nejbezpečnější vozy své třídy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ibiza

Ibiza | foto: Seat ČR

Sdílejte článek

Testovaným modelem byl SEAT Ibiza 1.4 16V Reference vybavený čtyřmi airbagy, předpínači bezpečnostních pásů vpředu, omezovači síly, tříbodovými bezpečnostními pásy na všech místech zadních sedadel, optickou a zvukovou signalizací nepřipoutané osoby a normovanými úchyty pro dětské sedačky Isofix na vnějších zadních sedadlech.

Nový SEAT Ibiza prošel čelními a bočními nárazovými testy a bočním nárazem do sloupu. V hodnocení bezpečnosti cestujících na předních sedadlech udělila organizace Euro NCAP nové Ibize 14 ze 16 možných bodů, přičemž v obou bočních crashtestech získala Ibiza dokonce plný počet bodů. V součtu to znamená 34 bodů a pět hvězdiček. Bezpečnost dětí v nové Ibize byla ohodnocena 38 body a čtyřmi hvězdičkami Euro NCAP. Za zmínku stojí především snadná montáž dětských sedaček Isofix a možnost instalace třetího upevňovacího bodu Top Tether. Výborné tři hvězdičky Euro NCAP za zisk 19 bodů v oblasti ochrany chodců jsou výsledkem patřičně upravené konstrukce kapoty, jejího okolí a předního nárazníku.

Nový SEAT Ibiza zná své české ceny, mimořádně výhodná nabídka výbavy na přání
Současně s výsledky testů bezpečnosti Euro NCAP zveřejnil český dovozce automobilů značky SEAT ceny všech modelů nové Ibizy platné od 1. června 2008. V nabídce je celkově 14 modelů, vytvořených z kombinací tří zážehových a tří vznětových motorů se třemi stupni výbavy Reference, Stylance a Sport. Cena nejlevnějšího modelu Reference s  motorem 1.2 12V o výkonu 51 kW (70 k) byla stanovena na 289 900 Kč.

„Za podobnou cenu jako u předchozí generace Ibizy obdrží zákazník vůz s mnohem vyšší úrovní aktivní i pasivní bezpečnosti, jízdních vlastností, kvality a v neposlední řadě vůz s bohatší základní výbavou,“ zdůrazňuje Petr Táborský, vedoucí divize SEAT. Sériová výbava zahrnuje u tohoto 5dveřového  modelu Reference mimo jiné čtyři airbagy, ABS s EBD, elektrohydraulický posilovač řízení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání oken předních dveří, tříramenný sportovní volant nastavitelný ve dvou osách, výškově nastavitelné sedadlo řidiče , dělená a sklopná zadní sedadla se třemi opěrkami hlavy.

Výběr výbavy na přání zákazníkům ulehčuje nová politika výhodných příplatků. Například stabilizační systém ESP+ EBV+ asistent rozjezdu do kopce stojí pro všechny modely jen 10 000 Kč, adaptivní bi-xenonové světlomety vyjdou na 16 900 Kč, automatická klimatizace Climatronic na 8900 Kč a parkovací senzory vzadu na 3900 Kč.

Modelová paleta zahrnuje dále výkonnější čtyřválec 1.4 16V (63 kW/85 k), který stojí v provedení Reference 304 900 Kč, Ibiza s motorem 1.6 16V (77 kW/105 k) s bohatší výbavou Stylance vyjde na 374 900 Kč. Také stejně výkonný osvědčený turbodiesel
1.9 TDI se dodává až od prostředního stupně výbavy, takže jeho cena je 460 900 Kč. V provedení Reference lze objednávat slabší vznětové alternativy v podobě tříválce
1.4 TDI (59 kW/80 k) za 379 900 Kč nebo čtyřválce 1.9 TDI o výkonu 66 kW/90 k, jehož cena začíná na částce 394 900 Kč. Všechny motory spalující naftu jsou standardně vybavené filtrem pevných částic DPF.

Nový SEAT Ibiza přináší do svého segmentu díky zcela nové platformě koncernu Volkswagen a „atletickému“ podvozku Agile Chassis dosud nevídanou úroveň jízdních vlastností. Od konkurence se nová Ibiza odlišuje nejen dynamickým vzhledem podle filozofie Arrow Design, ale také unikátními prvky výbavy jako je například možnost integrovaného připojení a bezpečné montáže oblíbených přenosných navigačních přístrojů nad středovým panelem přístrojové desky. Přísavky a překážející kabely se tak stávají minulostí.

Cenově výhodný akční model PEPE Ibizy předchozí generace
Dobrou zprávou pro zákazníky je skutečnost, že jejich trvající velký zájem o Ibizu předchozí generace přispěl k rozhodnutí ponechat jej nadále v nabídce. Současná Ibiza představuje díky své moderní koncernové výbavě zajímavou alternativu pro všechny, kdo hledají cenově atraktivní vůz. Právě pro ně je určen akční model Ibiza PEPE obsahující například klimatizaci, centrální zamykání, el. ovládání oken předních dveří, posilovač řízení a 5 dveří. Vůz je nabízen s motorizacemi  1.2/70 k, 1.4/85 k, 1.4 TDI/70 k. Cena akčního modelu PEPE s motorem 1.2/70 k začíná na 274 900 Kč.

Tisková zpráva: AC&C Public Relations, s.r.o.
Vytisknout

Diskuze: Seat Ibiza uspěl v Euro-NCAP + ceník pro ČR

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Superb

Pět hvězdiček Euro-NCAP pro nový Superb

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud