Brabus navyšuje výkon motorů Mercedes 63 AMG!

Jan Fiala, 6. července 2007, 10:50 Google+

Brabus je znám jako úpravce výkonných verzí značky Mercedes-Benz. Přesto je neobvyklé, aby docházelo k úpravám již sériově vyladěných modelů, které Mercedes vyvíjí ve spolupráci se svým dvorním ladičem, společností AMG.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
CLS 63 AMG

CLS 63 AMG | foto: Brabus

Sdílejte článek

Protože však výjimka potvrzuje pravidlo, nabízí Brabus zvýšení výkonu motoru pro všechny modely Mercedes Benz 63 AMG, tedy vozy, které mají pod kapotou vidlicový osmiválec o zdvihovém objemu 6,2 litru.

Pro všechny tyto vozy Brabus nabízí tuning motoru pod názvem B63 S, díky kterému stoupne výkon výše zmíněného vysokootáčkového osmiválce na 404 kW/550 koní a maximální točivý moment motoru se vyšplhá až na 650 Nm. S tímto motorem, upraveným sadou B63 S, zvládne například model CLS 63 AMG zrychlit z klidu na 100 km/h za 4,3 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 330 km/h - to jsou hodnoty zcela souměřitelné s pravými supersportovními vozy.
 
Výkonový kit rabus zahrnuje nově naprogramovanou řídící elektroniku motoru se speciálním mapováním vstřiku paliva a okamžiku zážehu. To ale není vše - sací systém motoru dostal navíc sportovní vzduchový filtr se sníženým odporem, aby byl motor zásobobán dostatečným množství kyslíku, nezbytným pro získání vyššího výkonu. Výfukový systém pak byl vybaven vysokovýkonnými metalickými katalyzátory se sníženým odporem, což zajišťuje, že i po úpravách plní osmiválec přísné emisní normy EURO IV.

Aby bylo možno přenést zvýšený výkon motoru bez nadbytečného prokluzu kol na silnici, doporučuje Brabus pro všechny modely Mercedes 63 s pohonem pouze zadních kol montáž vlastního diferenciálu s omezenou svorností. Svornost diferenciálu je proti sériovémy provedení omezena až o 40 procent.

Jak bylo zmíněno, je kit Brabus B63 S dostupný pro všechny modely Mercedes 63 AMG. Model ML 63 AMG s ním zrychlí z klidu na 100 km/h za 4,9 sekundy a po úpravě omezovače maximální rychlosti lze tuto zvýšit až na 275 km/h.

Takovéto výjimečné vykonové vlastnosti jsou proto dobrým důvodem k náhradě standardně montovaných pneu a úpravě podvozku a brzd. V závislosti na tom, jaký model Mercedes 63 AMG je upravován, nabízí Brabus zákaznické kombinace kol a pneumatik v rozměru kol až 11Jx23 s pneumatikami 315/25 R 23. Pro další zlepšení již beztak skvělé charakteristiky ovladatelnosti vyvinul Brabus novou řídící jednotku podvozků ABC, která snižuje světlou výšku vozu o zhruba 20 milimetrů. Při použití sportovních stabilizátorů Brabus pak je ještě více potlačeno naklánění karoserie a zlepšen průjezd zatáčkou.

Vysoce výkonný brzdový systém Brabus nabízí zastavovací schopnosti, které obyčejně najdeme jen u čistokrevných sportovních vozů. Systém je opět dostupný pro všechny modely Mercedes 63 AMG, a to podle přání zákazníků i ve speciálním provedení s keramickými brzdovými kotouči. Na přední nápravě jsou použity kotouče o rozměru 380 x 36 milimetrů a dvanáctipístkové pevné hliníkové brzdiče. Na zadní nápravě najdeme šestipístkové pevné brzdiče, které se zakusují do kotoučů o rozměru 355 x 28 mm.

V seznamu exkluzivních prvků výbavy interiéru, které Brabus nabízí, najdeme například ozdobné prvky z uhlíkových vláken, leštěné destičky s vyobrazeným logem Brabus, ergonomicky tvarované sportovní volanty, nebo rychloměr, cejchovaný až do rychlosti 360 km/h.

Na přání zákazníků může být vyměněno také čalounění vozu - Brabus má vlastní divizi, která nabízí čalounění exkluzivní jemnou a přitom odolnou kůží Brabus Mastik v kombinaci s Alcantarou.

Zdroj: Brabus

Vytisknout

Diskuze: Brabus navyšuje výkon motorů Mercedes 63 AMG!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Quattroporte

Novitec Maserati Quattroporte

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud