Nissan Pickup na thajský způsob

Jan Fiala, 19. ledna 2007, 16:30 Google+

Nissan, zástupce japonské automobilové školy, rozšiřuje svá odbytiště nejen v Evropě nebo Americe, ale také v Asii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Frontier Navara

Frontier Navara | foto: Nissan

Sdílejte článek

Jeho thajská dceřinná společnost Siam Nissan Automobile Co., Ltd. (SNA) oznámila své plány pro tento rok a předvedla svůj zcela nový vůz s karoserií pickup, nazvaný Nissan Frontier Navara. V Česku známe tento vůz pod jménem Nissan PickUp a také u nás je k dostání s verzí výbavy Navara, takže je otázkou, nakolik jde skutečně o novinku. Faktem však zůstává, že na thajském trhu Nissan dosud takovýto vůz neprodával. Nový Nissan Frontier Navara tak má přinést svěží vítr do obchodních plánů Nissanu v Thajsku a navýšit prodeje automobilů této značky. V Thajsku totiž mezi nejprodávanější vozy patří právě pickupy o nosnosti kolem jedné tuny. Model Frontier Navara tak má společnosti SNA pomoci na thajském trhu ve fiskálním roce 2007 dosáhnout prodeje 40000 vozů v segmentu pickupů a celkového prodeje 55000 vozů značky Nissan.

Thierry Viadieu, prezident společnosti SNA, říká: "Rok 2007 je pro obchodní plány Nissanu v Thajsku rokem kritickým. Nový model Frontier Navara by nám měl pomoci k růstu a upevnění pozice na trhu. Nissan Frontier Navara je pro nás v tomto roce jedním ze tří klíčových modelů Nissanu, jež rozhodnou o prodejním úspěchu. Spolu s tímto pickupem jsou klíčovými modely kompaktní Nissan Tiida a sedan prémiové třídy Nissan Teana. Věříme, že tyto tři modelu nám pomohou nastartovat úspěšnou a dlouhodobou prodejní ofenzivu Nissanu v Thajsku. Kromě zaměření na úspěšné prodejen na thajském trhu se však chceme pokusit z Thajska vytvořit také důležitou výrobní zemi modelů Nissan a zde vyráběné vozy exportovat. V současné době již exportujeme Nissan Tiida do Austrílie a očekáváme na tomto trhu v letošním roce prodej 15000 vozů. Navíc hodláme začít exportovat i nový model Frontier Navara, a to na konci prvního pololetí tohoto roku."

Nový Nissan Frontier Navara nabízí zákazníkům působivou kombinaci výkonnosti, robustní stavby a nové úrovně inovací na trhu pickupů. Frontier Navara nabízí inovativní vlastnosti a výbavu, které jsou navrženy tak, aby model byl dostatečně flexibilním a umožnoval nejen použití pro práci, ale mohl sloužit i jako rodinný vůz.

V interiéru nabízí Frontier Navara kombinaci komfortu a posezu jako v SUV s technologií spíše se hodící k luxusnímu sedanu. Frontier Navara je prvním pickupem v Thajsku, ketrý je vybaven šestirychlostní manuální převodovkou, nebo pětistupňovou automatickou převodovkou. Obě lze kombinovat s výkonným dieselovým motorem systému common-rail. Motor YD25DDTi se systémem common-rail, přeplňováním a mezichladičem stlačeného vzduchu dává výkon 174 koní a maximální točivý moment vrcholí na hodnotě 403 Nm. Dále je pickup vybaven electronicky řízeným pohonem všech kol 4WD a diferenciálem LSD s omezenou svorností, který umožňuje automatické připojení pohonu všech kol "Shift-on-the-Fly". Duiferenciál tak umožňuje přepínat mezi pohonem 2WD a pohonem 4WD, aniž by bylo nutné zastavit. Dále diferenciál LSD automaticky umožňuje lepší brždění a trakci. Model Nissan Frontier Navara dále vyniká komfortním interiérem s výjimečným odhlučněním, umožňuje skvělé zážitky při jízdě a pritom nabízí výbornou ovladatelnost. Vůz využívá stejnou koncepci odolného rámu, jako americký model Nissan Titan. Je také vybaven dvojitými dveřmi, umožňujícími snadné nastupování i náklad materiálu nebo zavazadel.

Nový Nissan Frontier Navara je vyráběn v továrně ve městě Bangna Trad, které se nachází zhruba 20 kilometrů východně od Bangkoku. Nissan Frontier Navara bude v prodeji od 26. ledna 2007 u všech dealerů značky Nissan v Thajsku.

Foto: Nissan

Vytisknout

Diskuze: Nissan Pickup na thajský způsob

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

C - classe

Nový Mercedes C-class přijíždí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud